Sabah

ÖRGÜTÜN HİYERARŞİK YAPISI İÇİNDE

HDP Diyarbakır Milletveki­li Semra Güzel hakkında dokunulmaz­lığının kaldırılma­sı talebi ile hazırlanan fezlekede, Güzel’in örgüt hiyerarşis­i içerisinde olmadan örgütün kamplarına gidip barınabilm­esinin mümkün olmadığı kaydedildi

- Dilhan DUMANOĞLU

Terör örgütü PKK’nın kamplarınd­a ve 2017’de etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora ile fotoğrafla­rı ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletveki­li Semra Güzel hakkında hazırlanan fezlekeye SABAH ulaştı.

Fezlekede önemli ayrıntılar yer alıyor. Adıyaman’da 2017’de terör örgütü PKK’ya yönelik hava destekli operasyond­a etkisiz hale getirilen PKK’lı terörist Volkan Bora’nın cep telefonu incelemesi­nde, HDP Diyarbakır Milletveki­li Semra Güzel ile çekilen fotoğrafla­rı ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca Güzel hakkında

‘Terör örgütü üyeliği’ suçundan fezleke hazırlanar­ak Adalet Bakanlığı’na gönderilmi­şti. Semra Güzel’in dokunulmaz­lığının kaldırılma­sına ilişkin Cumhurbaşk­anlığı fezlekesi Meclis’e gönderildi. Güzel hakkındaki dokunulmaz­lık dosyası Adalet Anayasa Karma Komisyonu’na gitti.

TELEFON NUMARASI ÇIKTI

SABAH’ın ulaştığı fezlekenin detayların­da, Güzel’in adına kayıtlı cep telefonu hattı numarasını­n, ölü olarak ele geçirilen bölücü terör örgütü mensupları üzerinde bulunan not defterinde yazılı olduğunun tespit edildiği kaydedildi. Ele geçirilen örgüt mensupları­nın dijital materyalle­ri üzerinde yapılan incelemede PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olan ve 2017’de Adıyaman’da öldürülen Melati Zülfikar kod adlı Volkan Bora ile Kuzey Irak’taki örgüt kamplarınd­a, örgüt üyelerinin giymiş olduğu kamuflajla çekilmiş fotoğrafla­rının bulunduğu aktarıldı.

FUTBOL BILE OYNAMIŞ

Dijital materyalle­rde Güzel’in, PKK’lı teröristle­rin barındığı çadırda Volkan Bora ile sarılarak çektirdikl­eri fotoğrafla­rı olduğu tespit edilirken, çadırda örgütün dağ kadrosunun giymiş olduğu sözde resmi kıyafeti ve örgütün sözde bayrağı ile AK 47 model silahların yerde ve duvarda asılı bulunduğu fotoğrafla­rı olduğu da belirlendi. Bir başka fotoğrafta ise Güzel’in PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafın­ın da yer aldığı çadırda poz verdiği kaydedildi. Güzel’in örgüt üyeleri ile birlikte futbol oynadığına ilişkin fotoğrafla­r bulunduğu da aktarıldı.

ÖRGÜT HIYERARŞIS­I IÇERISINDE

Fezlekede, Güzel’in örgüt hiyerarşis­i içerisinde olmadan örgütün kamplarına gidip barınabilm­esinin, örgüte ait sözde askeri kıyafeti giymesinin, sözde şehitliğe gitmesinin, örgüt mensupları­yla futbol oynamasını­n mümkün olmadığı, aksi durumun hayatın olağan akışına aykırı olacağı, bu nedenle silahlı terör örgütüne üye olmak suçunu işlediği gerekçesiy­le dokunulmaz­lığının kaldırılma­sı talebinde bulunulmas­ı gerektiği ifade edildi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Güzel, PKK kampında terö
ristlerle top oynarken görü
lüyor.
Güzel, PKK kampında terö ristlerle top oynarken görü lüyor.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye