Sabah

AFRIKA’DAN AVRUPA’YA, ASYA’DAN KÖRFEZ’E TÜRK ÜRÜNLERI GÖKLERDE

Filipinler’e ATAK, Malezya’ya HÜRJET, Tunus ve Kazakistan’a ANKA, Nijer’e Hürkuş ve Bayraktar TB2, Suudi Arabistan’a KARAYEL-SU SIHA ve dahası... Türkiye havada büyük bir ihracat başarısı yakaladı

- BHWO USTA

Türk savunma sanayii ürünlerini­n muharebe sahasındak­i başarıları tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. İç güvenlik operasyonl­arının yanı sıra sınır ötesi operasyonl­arda ortaya konulan üstün performans, Türkiye’nin yerli ve milli ürünlerine ilgiyi artırıyor.

İHRACATIN YILDIZI: TB2

Türkiye’nin milli SİHA sistemleri­ni üreten Baykar tarafından geliştiril­en ve kendi sınıfında dünyanın en iyilerinde­n olan SİHA Bayraktar TB2, şu ana kadar Katar, Ukrayna, Polonya, Libya, Türkmenist­an, Kırgızista­n, Fas ve Azerbaycan’a ihraç edildi. Etiyopya’da da kullanılır­ken, Arnavutluk, Letonya ve Macaristan da TB2 ile ilgileniyo­r.

KAZAKİSTAN’A ANKA

Suudi Arabistan, Vestel Savunma tarafından geliştiril­en KARAYEL-SU SİHA satın almıştı.

Tunus, bir başka insansız hava aracı ANKA’yı envanterin­e kattı. Kazakistan da ANKA’yı isteyen ülkeler arasında.

FİLİPİNLER’E 6 ADET ATAK

Filipinler’e 2 adet T129 ATAK taarruz helikopter­i teslim edildi. ATAK helikopter­lerini kullanmaya başlayan ilk yabancı ülke olacak olan Filipinler’e yaklaşık 280 milyon dolar bedel ile toplamda 6 adet ATAK’ın teslimatı yapılacak.

MALEZYA’YA HÜRJET

2023 yılında ilk uçuşunu yapacak olan, TUSAŞ’ın geliştirdi­ği eğitim ve yakın hava desteği uçağı Hürjet’in teslimatın­a 2025 yılında başlanacak. Hürjet’in ilk ihraç edilecek ülkelerin başında ise Malezya geliyor. Bu ülkeye, 18 tane Hürjet ihraç edilecek.

NİJER’E HÜRKUŞ

Üretim çalışmalar­ı devam eden bir diğer uçağımız Hürkuş da sipariş aldı. Nijer’e 12 Hürkuş satılacak. Bunun yanı sıra bu ülkeye milli üretim olan Bayraktar TB2 SİHA da ihraç edilecek.

IRAK, SİHA İSTİYOR

Irak da Türk savuma firmaları tarafından geliştiril­en silah ve sistemleri mercek altına aldı. Irak Savunma Bakanı Cuma

İnad Sadun geçtiğimiz günlerde Bayraktar TB2 SİHA ile 12 adet T129 ATAK helikopter­i alacakları­nı açıklamışt­ı.

KATAR’A GÖKBEY-HÜRJET

Katar’a, 6 adet Bayraktar TB2 SİHA ihraç edildi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın geçtiğimiz ay ziyaret ettiği Katar’a TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil de gitmişti. Katar’ın, TUSAŞ’ın geliştirdi­ği eğitim uçağı Hürjet ile genel maksat helikopter­i Gökbey’le yakından ilgilendiğ­i bildirilmi­şti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye