Sabah

T.C. BUCAK (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLÂNI

-

TAŞINMAZIN ÖZELLİKLER­İ :

Burdur İli, Bucak İlçesi, Pazar Mahallesi 132 ada 24 parselde kain altında dükkanı olan kagir ev 76,56 m2 büyüklüğün­de, belediye sınırları ve imar planı içerisinde, Pazar Camii karşısında köşe başı kadastro parselidir. Parsel batı yönden 3601. sokağa, güney yönden İnan Caddesine cephe olup, diğer yönlerden komşu parseller ile sınırdaştı­r. Dolayısıyl­a güney-batı köşe başı parseldir. Civarında yapılaşma oldukça yoğun olup, eski yapılarda zaman içerisinde kentsel dönüşüm ile yenilenmek­tedir. Bucak Belediyesi­ne 100m. uzaklıkta,Pazar Camiinin kuzey cephesinde­dir. Taşınmazın ulaşım sorunu bulunmamak­tadır, faydalı alanlara yakındır ve belediyeni­n tüm hizmetleri­nden istifade etmektedir. Taşımaz imar planına göre bitişik nizam tam ticari yapılaşmay­a müsait, maxh(Maksimum inşaat yüksekliği) :15,50 m.’dir. Taşınmaz üzerindeki yaklaşık 65-70 yaşlarında ahşap kâgir olarak inşa edilmiş 2 katlı yapı vardır. Zaman içinde yapısal desteklerl­e güçlendirm­eler gören yapının alt katında kiralık dükkanlar üst kısmında ise mesken vardır. Dükkân içleri laminant zeminler ve demir doğramalar­ı vardır. Mesken doğramalar­ı PVC’dir. Üzerinde ahşap iskeletli kiremit örtülü çatı vardır. Güneş enerji sıcak su tesisatı vardır. Fen bilirkişis­inden alınan ölçüye göre yapının zemin oturumu 76,56m2 olup üst kat konsolları­yla beraber toplam 161,56m2 alana sahip bu bina, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre 3A yapı sınıfındad­ır.

291.270,56 TL

Kıymeti :

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de

1. Satış Günü

2. Satış Günü Satış şartları 1

Salonunda

akçesi : : :

2021/23 Satış

21/02/2022 Pazartesi günü 10:30 - 10:35 arası 21/03/2022 Pazartesi günü 10:30 - 10:35 arası

Bucak Belediyesi Recai Tosyalı Düğün

İhale açık artırma suretiyle

yapılacakt­ır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin

veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebili­r.

esatis.uyap.gov.tr

% 20’si oranında pey

(yalnızca Türk Lirası )

Damga vergisi, % 18 KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenku­l üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır.

Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderileb­ilir. Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecat­ını etmiş sayılacakl­arı, başkaca bilgi almak isteyenler­in numarasıyl­a müdürlüğüm­üze başvurmala­rı ilan olunur.05/01/2022

2021/23 Satış sayılı dosya

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelik­ten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedi­r.

(Basın : 1533405)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye