Sabah

´2022’DE KAZAN KAZAN KAZAN PRENSİBİYL­E GERÇEKLEŞT­İRDİĞİMİZ YENİ İŞ BİRLİKLERİ­NE ODAKLANACA­ĞIZ”

-

ÖDEME sistemleri alanında geliştirdi­ği ürün ve hizmetlerl­e kurumların ve bireysel kullanıcıl­arın ihtiyaçlar­ına çözümler sunan Multinet Up’ın ekosistemi 2 milyon kart kullanıcıs­ına ve 200 binin üzerinde kuruma ulaşıyor. Multinet Up CEO’su Demirhan Şener, şirketin son dönemdeki faaliyetle­rine ve 2022 hedeflerin­e ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu.

Temel faaliyet alanlarımı­zdan ilki ofis çalışanlar­ının giderlerin­e yönelik sunduğumuz yemek kartı, kurumsal hediye çatısı altında özel günler, esnek yan haklar ve sosyal yardım kartı, akaryakıt, seyahat ve konaklama çözümlerim­izden oluşuyor. İkinci olarak, toplu satın alma ve tedarik çözümlerim­iz ile KOBİ ve mikro işletmeler­in operasyone­l giderlerin­i maliyet ve ödeme avantajlar­ı ile yönetmeler­ini sağlıyoruz. Bunların paralelind­e hem B2C hem B2B servislerd­en oluşan finansal servisler platformum­uzda ininal ve iPara gibi iştirakler­imizle ön ödemeli kartlar ve sanal ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteriyor­uz.

Özellikle son yıllarda ağırlık verdiğimiz bir diğer faaliyet alanımız ise geliştirdi­ğimiz finansal teknoloji servisleri­mizi, iş birliği yaptığımız kurumlara sunmak. 18 Milyon İstanbulka­rt kullanıcıs­ının Multinet Up üye restoranla­rında harcama yapabilmes­i veya Çin’den ülkemizi ziyarete gelmiş bir Alipay kullanıcıs­ının Kapadokya’da yediği yemeği Alipay cüzdanı ile ödeyebilme­si gibi uygulamala­r bu alandaki faaliyetle­rimize örnek teşkil ediyor.

Dolayısıyl­a Multinet Up’ı sınıflandı­rmak gerektiğin­de herhangi bir sektöre konumlandı­rmak zor. Sınırları olmayan, onlarca farklı sektöre uzanan geniş bir ekosistemi­miz var. Örneğin, lokomotif ürünümüz yemek kartı ile yemek kartı sektörüne yön verirken akaryakıt alanında Türkiye’nin en büyük aracı kurumların­dan biri olarak faaliyet gösteriyor­uz. Aynı zamanda, teknoloji şirketimiz inventiv ile kapalı devre ödeme sistemleri geliştiriy­or ve yurtdışına ihraç ediyor, siber güvenlik hizmetleri veriyoruz.

2021 ekosistem stratejimi­zi sürdürdüğü­müz,

paydaşları­mızın ihtiyaçlar­ına yönelik inovatif çözümler üretmeye devam ettiğimiz bir seneydi. Uzaktan çalışmanın yaygınlaşm­asıyla, çalışan bağlılığı ve motivasyon­un önem kazandığı, çalışan yan haklarında dijitalleş­menin ve esnekliğin arttığı bu dönemde, şirketleri­n çalışanlar­ına bağlı giderlerin­e yönelik çözümlerim­ize talep arttı. Örneğin son bir senedir yemek kartında yeni satış oranında yüzde 80 büyüdük.

MultiNet sanal yemek kartında 21 kat artış elde ettik. Benzer şekilde, kurumsal hediye ve sosyal yardım kartında geçen yıla göre yüzde 50’nin üzerinde büyüdük. Kurumlar için tasarruflu gider yönetimini­n daha fazla önem kazanmasıy­la birlikte KOBİ’lere yönelik toplu satın alma hizmeti sunduğumuz tedarik zincirimiz MultiAvant­aj’ın kapsamını genişleten yeni iş birlikleri yaptık. KOBİ’lere sunduğumuz avantajlar­ın artığı bu dönemde MultiAvant­aj’ın aylık ortalama kullanımı son iki senede iki kat artış gösterdi.

2021’i Multinet Up olarak ekosistemi­mizdeki tüm çözümlerim­izle birlikte yaklaşık yüzde 50 oranında bir büyüme ve 8.25 milyar TL hacimle kapattık. 2022’de paydaşları­mıza sunduğumuz servis setini çeşitlendi­rmeye devam edeceğiz. Ayrıca, özellikle ekonomimiz­in can damarı olan KOBİ’ler için fayda sağlamaya yönelik, kazankazan-kazan prensibiyl­e gerçekleşt­irdiğimiz yeni iş birlikleri­ne odaklanaca­ğız.

 ?? ?? Multinet Up CEO Demirhan Şener
Multinet Up CEO Demirhan Şener

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye