Sabah

KCK MÜLAKATINA GIRDI, 1 DAKIKADA ADAY OLDU

PKK’lı terörist Volkan Bora ile çok sayıda fotoğrafı çıkan HDP’li vekil Semra Güzel’in soruşturma dosyasında yeni detaylar. Güzel’in, KCK mülakatı sonrasında vekil adayı seçildiği belirlendi

- (dit|r: OrhaQ TURAN Tasarım: Bahadır ÇETİNKAYA

Terörist ile fotoğrafla­rı çıkan HDP Diyarbakır Milletveki­li Semra Güzel’in TBMM’ye sunulan soruşturma dosyası ile çarpıcı gerçekler ortaya çıktı. Terör örgütünün uzantısı KCK heyeti, Güzel’in milletveki­li adaylığını 1 dakikada onaylamış. Güzel, aynı anda iki teröristle mektuplaşm­ış. Mektuplard­a kendisine yazılan şiirler de var. Bir teröristle 89 kez telefonda görüşmüş.

İŞTE O DOSYA

Güzel hakkında hazırlanan dosya TBMM Başkanlığı’na sunuldu ve oradan da Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na havale edildi.

Meclis’e gelen dosyada savcılığın yaptığı soruşturma­da ulaştığı belge ve bilgiler yer aldı. Karma Komisyon daha önce Güzel hakkında yine örgüt üyeliği suçlamasıy­la gelen bir başka dosyayı da gündemine aldı. İki dosyadaki savcılık soruşturma­larında yer alan çarpıcı bilgi ve belgeler şöyle:

l 30 CIVARINDA FOTOĞRAF: Son gelen dosyada Güzel’in çeşitli zamanlarda ve değişik terör örgütü PKK kamplarınd­a çekilmiş fotoğrafla­rı bulunuyor. Bu fotoğrafla­r A4 kâğıtlara basılmış ve altlarında ne zaman ve nerede çekildikle­ri yazılmış durumda. Kamuoyuna yansıyanla­r dışında bazı kareler de dosyada bulunuyor.

l 1 DAKIKADA MILLETVEKI­LI ADAYI: 2017’de Diyarbakır’daki bir soruşturma­da gizli tanığın ifadesi dosyaya girdi. Gizli tanık, “Semra Güzel’in kod adı .... ’dır. Bu kişi gelecek vaat ettiği için milletveki­li olması önerildi. KCK heyetine girdi. 1 dakika içinde milletveki­li adayı olmasına onay verildi” denildi.

l TERÖRISTIN DEFTERINDE­N

NUMARASI ÇIKTI: Nisan 2017’de öldürülen terörist Volkan Bora’nın not defteri ele geçirildi. Bu defter günlük gibi; gayet muntazam yazılmış. Gün gün yapılan harcamalar, faaliyetle­r, eylemler, ‘Şurayı bombaladık, şurayı bastık’ gibi gün içindeki tüm terör faaliyetle­ri detaylı şekilde yazılmış. Bu not defterinde 5 kişinin cep telefonu numarası yer alıyor. Numaralard­an biri de Semra Güzel’e ait.

l IKI TERÖRISTLE MEKTUPLAŞM­IŞ: Semra Güzel, Volkan Bora ile aynı dönemde Ermenice kod ismi kullanan başka bir teröristle de yazışmış. Bu teröristin mektupları­nda şiirler de bulunuyor. İki teröristle yazışmalar­ı uzun süre devam etmiş. l YURT DIŞI ÇIKIŞLARI: Dosyada, Semra Güzel’in hangi tarihlerde yurtdışına çıktığı da var. Örneğin, Dahok’a gidiş dönüş tarihleri bulunuyor. Yine 2014 yılında bir başka çıkış daha olmuş. l 89 KEZ GÖRÜŞMÜŞ: Örgüt belgelerin­in yanı sıra Güzel’in terör örgütünden kimlerle görüştüğün­ün telefon kayıtları da dosyada delil olarak sunuldu. Örneğin bir teröristle 89 kez telefon görüşmesi yapmış.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ZEH\GH YALÇIN
ANKA5A
ZEH\GH YALÇIN ANKA5A
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye