Sabah

ESKI BAŞKAN ALGIYA KALKIŞTI

DEVA Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Günaydı, FETÖ operasyonu­nda gözaltına alındı. 3 hafta önce istifa eden eski il başkanı Cüneyt Cabacı ise “İl başkanı benim” diyerek algı oluşturmay­a çalıştı

- İlker TURAK

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığ­ı’nın FETÖ/ PDY’nin yeniden yapılanmas­ına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında DEVA Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Günaydı’nın Taşköprü ilçesindek­i evine operasyon düzenlendi.

Evde yapılan aramada Günaydı’ya ait olduğu düşünülen çok sayıda doküman, dijital materyal gibi belgeler ele geçirildi. Evde olmadığı tespit edilen Günaydı, soruşturma­yı sürdüren jandarma ekiplerinc­e, yurt dışına kaçmak isterken Antalya’da gözaltına alındı. Günaydı’nın gözaltına alınmasını­n ardından 3 hafta önce Kastamonu İl Başkanlığı görevinden ayrılan Cüneyt Cabacı, yaptığı basın açıklaması­nda Günaydı’nın İl Başkanı olmadığını, bu görevi kendisinin yürüttüğün­ü söyleyerek algı oluşturmay­a çalıştı. Ancak Cabacı’nın algı operasyonu çok fazla sürmedi.

ALGI OPERASYONU ÇÖKTÜ

Cüneyt Cabacı’nın 3 hafta önce görevinden ayrıldığı ve İl Başkanlığı’na, yönetim kurulu üyelerinde­n Mustafa Günaydı’nın getirildiğ­i öğrenilirk­en, bu görev değişikliğ­i basına ilan edildi ve bazı internet sitelerind­e de yer aldı.

Hatta Mustafa Günaydı son olarak 10 Ocak Çalışan Gazetecile­r Günü’nde basın mensupları­yla bir araya gelerek açıklamala­rda bulundu. Günaydı’nın DEVA Partisi İl Başkanı olarak tanınması ve bilinmesin­e rağmen gerçekleşt­irilen FETÖ/PDY operasyonu­nun ardından Kastamonu İl Sivil Toplumla İlişkiler

Müdürlüğü’ne kayıtlı olmadığı gerekçe gösteriler­ek DEVA Partisi İl Başkanı olmadığı şeklinde bir algı oluşturulm­aya çalışılırk­en konuya ilişkin bilgi ve belgelere SABAH ulaştı.

DEVA Partisi Kastamonu İl Başkanlığı’ndan Hüseyin Canal’ın istifasını­n ardından göreve gelen Cüneyt Cabacı’nın da görevden alınmasını­n ardından İl Başkanlığı görevine getirilen Günaydı, göreve gelmesinin ardından yaptığı basın açıklaması­nda, “Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın onayı ile bu zorlu görevi üstlendik. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlar­ımızla yapacağımı­z çalışmalar­la inşallah ülkemizi içinde bulunduğu bu zor durumdan kurtaracak, deva olacak siyasi oluşumun Kastamonu ayağında mücadele edeceğiz” ifadelerin­e yer verdiği öğrenildi.

 ?? ?? Mustafa Günaydı
Cüneyt Cabacı
Mustafa Günaydı Cüneyt Cabacı
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye