Sabah

ONCA HAYVANI ÖLDÜRECEK MİSİN

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, seçim öncesi, “Modern bir hayvan barınağı yapacağım” dedi ama yapmadı. Şimdi bin hayvanın barındığı barınağı yıkmak istiyor

- Tuna dAM

CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa’da 16 yıldan beri sokak hayvanları­na hizmet veren ve an itibari yasaklı ırklar da dâhil olmak üzere 600 köpek ve 400 kedinin barındığı “Sevgi hayvan barınağını” tahliye etmek için tebligat gönderdi. Barınağın ruhsatsız olduğunu belirten Türkyılmaz, hayvan severleri de arkasına almak için “Hayvanlara eziyet ediliyor” yalanını uydurdu.

Mudanyalıl­ara 100’e yakın seçim vaadinde bulunan ancak geride kalan 7 yılda tek birini dahi yerine getiremeye­n Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, verdiği modern hayvan barınağı sözünü de tutamadı. 2005 yılından bu yana dönemin Belediye Başkanı Erol Demirhisar’ın tahsisi ile Bademli Hasköy yolunda gönüllü ve hayvanseve­rler bir barınak kurdu. 16 yıldır, yaralı, sakat ve yardıma muhtaç binlerce hayvanın bakımının ve tedavileri­nin yapıldığı o barınağın. CHP’li Türkyılmaz tarafından boşaltılıp yıkılmak istendiği ortaya çıktı. Tamamen gönüllülük esasıyla çalışan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi­nin yanı sıra birçok iş insanı ile hayvan severin destekleri­yle ayakta duran Sevgi Hayvan Barınağını­n bulunduğu araziye göz diken Türkyılmaz, ruhsatı bahane ederek barınağa boşaltma tebligatı yolladı.

AMELİYATHA­NESİ BİLE VAR

Başkanlık görevinin geride kalan 7 yılında tek bir kez bile barınağa yardımda bulunmayan Başkan Hayri Türkyılmaz’ın boşaltmak istediği barınakta modern bir tedavi merkezi ile ameliyatha­ne bile mevcut. 2013 yılından bu yana Bursa Büyükşehir Belediyesi­nin düzenli olarak yardımda bulunduğu, araç tahsis ettiği ve hatta veteriner hekimler bile görevlendi­rdiği hayvan barınağını­n boşaltılıp tahliye edilmesiyl­e birlikte, birçoğu yaralı ve sakat binlerce can dost sokakta kalacak.

MECLİS ÜYESİNDEN SERT TEPKİ

Söz konusu barınağa tebligat yollayan CHP’li Türkyılmaz’a hayvan severlerde­n ve vatandaşla­rdan büyük tepki gelirken, Memleket Partili Mudanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Er de Türkyılmaz’ı sert sözlerle eleştirdi. Er, “Barınağın üzerine kurulu olan arazinin sahibi Mudanya Belediyesi­dir. Sorun eğer ruhsat ise Belediye bu ruhsatı buraya kolayca verebilir. Tabii, ruhsat bahane arazi şahane. Hayvan sevgisi eline bir kedi alıp çektirdiği­n fotoğrafı sosyal medya hesapların­dan paylaşmakl­a olmuyor. Lütfen bu tebligatı geri çekin. Siz yine buraya yardım etmeyin ama yardım edenlere de engel olmayın” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye