Sabah

Hakemler VAR’ı sabote mi ediyor?

-

hatalarını minimize etmek ve adaletli yönetimi sağlamak için hayatımıza sokulan VAR’ı, Türkiye’de itibarsızl­aştırmaya çalışan hakemler var. Türkiye bu sisteme ilk geçen ülkelerin başında olmasına ve futbola ciddi katkılar sağlayan bir sistem olmasına rağmen saygınlığı na en büyük darbeyi hakemler vuruyor.

Her hafta, her maç IFAB kural- larını, VAR protokelle­rini hiçe sayan kararlar veriliyor. Beşiktaş bu sıkıntıyı son dönemde sıkça yaşamaya çalışan takımlarda­n biri…

3-4 haftadır bu arttı. VAR ekibi, dün ceza sahası içinde topsuz alanda Batshuayi’nin ayak tarak kemiğine sakatlar seviye

de kasıtlı basılmasın­a da seyirci kaldı. Genç Emirhan’ın ceza sahasında arkadan itilmesind­e Arda Kardeşler’e “Hocam bir izle” denecek unsurlar da vardı.

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin Ceyhun Kazancı ve Önder Karaveli hocayla yaptığı toplantıda “Hakem, özellikle de VAR hakemi hatalarını içeren kalın dosyayı” gösterip “TFF’ye gidecek” dedikten bir gün sonra bu hatalarla karşılaşma­sı büyük tesadüf!

Sadece Beşiktaş’a değil diğer takımların maçlarıdak­i VAR hatalarına bakınca bu hakemler bu sistemi sabote mi ediyor diye bir ihtimal aklıma gelmeye başladı.

Oyuna dönersek. Gaziantep’in Kovid vakaları, Beşiktaş’ta 4-5 eksiğe rağmen Ghezzal, Pjanic gibi oyuncuları­n dönmesi etkisini gösterdi. Ghezzal’ın sağ çizgiye inilerek getirdiği topun Batshuayi’yle gole dönüşmesi, yükselen yıldız Emirhan’ı biraz gölgede bırak tı. Hata yapmaya müsait gözüken Beşiktaş defansı geçit vermedi. Beşiktaş, VAR’a rağmen kazanmayı başardı.

Batshuayi’nin ayağına basılması ve Emirhan’a yapılan hareketler es geçildi

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye