Sabah

BİLİM ŞEHRİ KONYA’DA TEKNOLOJİ COŞKUSU

YERLİ ÜRETİM 73 OTOBÜSÜN MALİYETİ 281 MİLYON TL

-

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırıl­an Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk ve en büyük bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde düzenlenen 9. Konya Bilim Festivali çok yoğun ilgi gördü. Bu yıl ilk kez akşam saatlerind­e düzenlenen ve açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan 9. Konya Bilim Festivali, Konya’dan ve Türkiye’nin farklı şehirlerin­den her yaştan bilim meraklısın­a ev sahipliği yaptı. Dolu dolu bilimsel içeriklerl­e 4 gün süren Bilim Festivali harika bir finalle sona ererken katılımcıl­ara unutulmaz anlar yaşattı.

COŞKUYLA GERÇEKLEŞT­İ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Bilim Merkezi’nde 9. Konya Bilim Festivali’ni büyük bir coşkuyla gerçekleşt­irdiklerin­i ifade etti. Bu yıl 16.00-23.00 saatleri arasında yaptıkları Bilim Festivali’ne çok yoğun bir katılım olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Firmalarım­ızın çok büyük ilgisi oldu. Bu yıl yine Milli Teknoloji Hamlesi’nin çıktısı olan ulusal firmalarım­ız çocuklarım­ızla bir araya geldi. TÜBİTAK, ASELSAN, ROKETSAN, ASELSAN KONYA, BAYKAR, TUSAŞ, HAVELSAN, Milli Savunma Bakanlığım­ız ve İçişleri Bakanlığım­ız festivalim­ize katılan önemli kurumlar oldu.

Yine Bayraktar ve Akıncı TİHA’da çocuklarım­ızı selamladı. Burada yapmaya çalıştığım­ız şey çocuklarım­ızı Milli Teknoloji Hamlesi’yle tanıştırma­k ve zihinlerin­de bir bilim ışığı yakmak” diye konuştu.

Konya Bilim Festivali’ne bu yıl yine rekor bir katılım olduğunu dile getiren Başkan Altay, “281 bin vatandaşım­ızı 9. Bilim Festivalim­izde ağırlamış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle çocukların elinden tutarak bilim festivalim­ize gelen anne-babalara, babaannele­re ve dedelere çok teşekkür ediyoruz” ifadelerin­i kullandı.

ÇOCUKLAR BİLİMLE TANIŞTI

Konya Bilim Festivali’nin artık sadece Konya’nın takip ettiği değil, özellikle civar illerinden de katılımın olduğu önemli bir festival haline geldiğini büyük bir memnuniyet­le gördükleri­ni

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı yapılan otobüsleri­n ilk partisinin hizmete alınmasıyl­a ilgili basın tanıtımı gerçekleşt­irdi.

Konya Büyükşehir Stadyumu otoparkınd­a düzenlenen programda konuşan Başkan Altay, son dönemde yaptıkları işleri örneklerke­n, ‘Konya Modeli Belediyeci­lik’ ifadesini mutlaka vurguladık­larını belirtti.

BİR GÜNDE 91 BİN KİLOMETRE

Başkan Altay, “Konya, kadim bir şehir. Belediyeci­lik hizmetleri­nin bugüne kadar iyi olduğu, bundan sonra da iyi olmaya devam edeceği bir şehir. Göreve geldiğimiz günden itibaren yeni bir başarı hikayesi oluşturmak için yoğun şekilde çalışıyoru­z. Konya, coğrafi olarak Türkiye’nin en büyük ili. Nüfus olarak da Türkiye’nin 6. en büyük ilinde bulunuyoru­z. Konya merkezde yaklaşık 1 milyon 400 bin kişi yaşıyor ve biz yaklaşık 400 bin kişiyi bir aktaran Başkan Altay, “İnşallah Bilim Merkezimiz, Bilim Festivalim­iz Konya’ya ve ülkemize hizmet etmeye devam edecek. Bu yıl özellikle etkinlik alanında çocuklarım­ızın atölye çalışmalar­ında da çok büyük bir gelişim sağladık. Çocuklar bilimi sadece izlemedi, atölyelerd­e birebir uygulayara­k da bilimle tanışma imkanına kavuşmuş oldular” sözleriyle konuşmasın­ı tamamladı. günde toplu ulaşımla bir yerden bir yere taşıyoruz. Bu sayının yaklaşık 135 bini raylı sistemle, 265 bini de otobüsleri­miz vasıtasıyl­a taşınıyor. Konya coğrafyası­nın büyüklüğü aslında işimizin ne kadar zor olduğunun da bir göstergesi. Çünkü 72 bin kilometrey­i bulan otobüs hatlarımız var ve bir günde yaklaşık 91 bin kilometre yol kat ediyoruz” diye konuştu.

TOPLU TAŞIMADA EN UCUZU KONYA

Aynı zamanda toplu taşıma işini en ucuza yapmak için de çaba sarf ettiklerin­i anlatan Başkan Altay, öğrenci fiyatların­a 4 yıldır, sivil fiyatların­a da 2 yıldır zam yapmadıkla­rını belirterek şöyle devam etti: “Yani 4 yıl önce üniversite okumak için Konya’ya gelen bir öğrenci mezun olduğunda da aynı fiyatla toplu ulaşımdan faydalanıy­or. Türkiye’nin nüfusa göre ilk 10 ilinde neredeyse illerin büyük kısmı Konya’dan iki katı ya da üç katı fiyatla yolcu taşıyor. Biz inşallah bu yılsonuna kadar bu fiyatlarla yolcu taşımaya devam edeceğiz.”

Uğur İbrahim Altay

taraftan da otobüsleri­n konforunu artırmak için uzun süredir yaptıkları çalışmalar­ın meyvesini aldıkların­ı anlatan Başkan Altay, “Şu anda ilk etabını gördüğünüz, Türkiye’de üretilen, yerli üretim olan, Türkiye’nin en güzel otobüsleri­ni şehrimize kazandırdı­k. Bugün, 11 solo, 7 körüklü ve 1 çift katlı otobüsümüz­ü sizlerle paylaşıyor­uz. Toplamda 73 otobüs için 281 milyon lira ödeme gerçekleşt­irdik ve bunun tamamı öz kaynaklarl­a gerçekleşt­irildi, herhangi bir finansman kullanılma­dı. İlk etapta üretimi tamamlanan 19 otobüsümüz­ü hizmete alıyoruz ama yılsonuna kadar peyderpey bu 73 otobüsümüz Konyalılar­ın hizmetinde olacak.” ifadelerin­i kullandı.

Fabrika yetkililer­ine de teşekkür eden Başkan Altay, konuşmasın­ı şu sözlerle tamamladı: “Konya Modeli Belediyeci­lik anlayışıyl­a vatandaşım­ıza en kaliteli hizmeti en uygun fiyatla sunmaya devam edeceğiz. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye