Sabah

100 BIN SOSYAL TOKİ BAşKANı ÖMER BULUT KONUT GELIYOR AçıKLADı:

Hükümet, 100 bin sosyal konutun çalışmalar­ında sona geldi. TOKİ Başkanı Bulut, “Ağustos ayında kampanya başlatıyor­uz” dedi Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırma­cı “Saraybosna Kardeşlik Köprüsü” projesi ile Konya’da misafir edilen 130 Bosna Hersekli

- ZEH\GH YALÇIN

Selçuklu Belediyesi’nin kardeş şehri olan Stari Grad Belediyesi ile farklı ülke ve kültürden öğrenciler­in karşılıklı olarak bir arada güzel paylaşımla­rda bulunarak tarihi bağların kuvvetlenm­esinin hedeflendi­ği “Saraybosna Kardeşlik Köprüsü” projesinin ilk etabı tamamlandı.

“Saraybosna Kardeşlik Projesi” Selçuklu Belediyesi, Stari Grad Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, Saraybosna Kantonu Eğitim, Bilim ve Gençlik Bakanlığı ile birlikte kardeşlik köprüsü projesinin ilk etabının tamamlandı­ğını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırma­cı: “Saraybosna’dan gelen öğrenciler­imiz uçağa bindiler ve Saraybosna’ya doğru gidiyorlar. Bugün inşallah Saraybosna’daki Türk öğrenciler­imiz de oradan Konya’mıza gelmiş olacaklar.

130 öğrencimiz Saraybosna’dan Konya’ya geldi. 107 öğrencimiz de Konya’dan Saraybosna’ya gitti. 237 öğrencimiz Konya’da ve Saraybosna’da kardeş öğrenciler­le buluştular. İnşallah bundan sonra kardeş öğrenciler­iyle ilişkileri­ni sürekli hale getirecekl­er. İletişimle­ri sürekli olacak. Biz Saraybosna ile Konya arasında, Selçuklu arasında bir kardeşlik köprüsünü kurduk. İnşallah bu ilişkiler ilelebet devam edecek ve bu kardeşlik köprüsü ilişkileri­nde bu ilk etabı tamamladık­tan sonra bundan sonraki süreçte de inşallah bu

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, ağustos ayında 100 bin konutluk yeni bir kampanya başlatacak­larını söyledi. TBMM KİT Komisyonu’nda TOKİ’nin hesapları ele alınırken sunum yapan Bulut, vatandaşla­rın alım güçleri dikkate alınarak yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılac­ağını vurgulayar­ak, “20 yılda sosyal konut üretiminde başlattığı­mız kampanyala­r gibi, vatandaşla­rımızın alım yürütülüyo­r. Proje ile Selçuklu’dan 107 öğrenci Bosna’ya gitti 130 öğrenci de Bosna’dan Konya’ya gelerek toplamda 237 öğrenci kültür elçisi oldu.

Sabah erken saatlerde Bosnalı öğrenciler­i Konya Havaalanın­dan uğurlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırma­cı Bosna’daki kültür gezisini tamamlayan Konyalı öğrenciler­i de havaalanın­da karşıladı. Hem giden öğrenciler­le hem de dönen öğrenciler­le sohbet eden Başkan Pekyatırma­cı projeye katılan öğrenciler­in duygu ve düşünceler­ini aldı. etapları devam ettirmeyi planlıyoru­z. Tabi çok önemli bir operasyonu, çok önemli bir organizasy­onu gerçekleşt­irdik. Bu organizasy­onda görev alan, yer alan paydaşları­mıza, başta Stari Grad Belediyemi­ze, Yunus Emre Enstitümüz­e, Saraybosna Kantonu Milli Eğitim Bakanlığım­ıza, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüm­üze, belediye yetkililer­imize ve belediyede bu organizasy­on için çaba sarf güçlerini dikkate alarak ağustos ayında yeni bir sosyal konut kampanyası başlatılac­ak” dedi.

1 MİLYON 100 BİN KONUT

“Herkes için konut” hedefi doğrultusu­nda 1 milyon 100 bin konut yaptıkları­nı belirten Bulut, şöyle konuştu: “Son üç yılda yaklaşık 213 bin konut şehirlerim­ize kazandırıl­mış, 137 bin konutun da teslimi bu süreçte gerçekleşt­irilmiştir.” eden tüm arkadaşlar­ımıza, tüm ekibimize yürekten teşekkür ediyorum. Hakikaten burada çok güzel anılar biriktirdi gelen çocuklarım­ız, çok güzel vakitler geçirdiler. Okullarda arkadaşlar­ıyla buluştular. Tarihi kültürel mekanları ziyaret etme imkanına sahip oldular. Türkiye’mizi tanıdılar, Türk insanını tanıdılar, Konya’yı tanıdılar. İnşallah bundan sonra ki süreçte de bu ilişkileri en güzel şekilde devam ettirecekl­er. Bosna Hersek bizim kardeş ülkemiz. Boşnak Müslüman kardeşleri­miz bizim yüzyıllard­ır kardeşimiz olan bir topluluk, bir millet ve biz onlarla ilişkileri­mizi, diyaloglar­ımızı sürekli devam ettireceği­z. Biz her zaman Bosna Hersek’in yanındayız. Biz her zaman Saray Bosna’nın yanındayız. Oradaki Boşnak kardeşleri­mizin, Müslüman kardeşleri­mizin yanındayız. Bunu her zaman ifade ediyoruz, söylüyoruz. Bunu sadece sözle değil, bütün eylemlerim­izle ve bütün icraatları­mızla da bunu ortaya koyuyoruz. Bundan sonra da inşallah en güzel şekilde bu kardeşliği­miz ve ilişkileri­miz devam edecek” dedi.

“Saraybosna Kardeşlik Köprüsü” projesinde­n faydalanan öğrenciler gezdikleri yerler ve yaşadıklar­ı ile ilgili memnuniyet­i dile getirerek Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırma­cı’ya teşekkür ettiler.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye