Sabah

SELÇUKLU ÇİÇEK BAHÇESİ GÖRSEL ŞÖLEN SUNUYOR

-

Belediyesi Konya’nın en büyük parklarınd­an biri olan Kelebek ler Vadisi Parkı’nda oluşturduğ­u ziyaret mekanları ile Konya turizmine önemli kat kılar sağlıyor. Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olan Tropikal Kelebek Bahçesi’nin yanı sıra Türkiye’nin en renk li bahçelerin­den biri olan Selçuklu Çiçek Bahçesi de her yıl yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiy­e görsel şölen sunuyor.

Özgün düzenlemes­iyle dikkat çeken Selçuklu Çiçek Bahçesi, 26 tür 70 çeşitten oluşan 348 bin çiçek bulunuyor. Fotoğraf sanatçılar­ının da yoğun ilgi gösterdiği Sel çuklu Çiçek Bahçesinde mevsimin çiçekleri olan sardunya, petunya, yıldız, kadife, yap rak güzeli, vapurduman­ı, papatya gibi fark lı türlerde bitkiler de yer alıyor. Yaklaşık 11.000 metrekare alana sahip çiçek bah çesinde özel peyzaj alanları da ziyaretçil­er tarafından dikkat çekiyor. Bahçede yürü yüş yolları, kamelyalar, seyir tepesi, çocuk oyun alanları ve hatıra köşesi bulunuyor.

ZİYARETÇİL­ERİNİ BEKLİYOR

Selçuklu Çiçek Bahçesinin bahar mev simin gelişiyle her yıl yeni sezona farklı bir görsel içerikle girdiğini ifade eden Selçuk lu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırma­cı, bahçede yer alan bitkilerin, gezinti alanları nın ve dekorasyon­larının yenileme çalışma larının tamamlandı­ğını belirtti. Çiçek bah çesinde bu yıl 26 türden 348 bin çiçeğin yer alacağını ifade eden Başkan Pekyatırma­cı, “Tropikal Kelebek Bahçemizle birlikte Sel çuklu’nun en fazla ziyaretçi alan mekan larından bir tanesi olan Çiçek Bahçemiz de hazırlıkla­rda son aşamaya geldik ve kısa süre içinde açmayı istiyoruz. Bu vesile ile tüm hemşehrile­rimizi bu yılda rengarenk şölenin olduğu çiçek bahçemize bekliyo ruz.” şeklinde konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye