Sabah

Âşık olduğum üniformayl­a MILLETE KURŞUN SIKTILAR

FETÖ’nün hain 15 Temmuz darbe girişimi sırasında SABAH Gazetesi binası önünde darbeciler­e direnen Cengizhan Taşkıran, “Âşık olduğum üniformayı giyenler o gece millete kurşun sıktı. En çok zoruma giden bu oldu” dedi

- Harun SEKMEN

FOTOĞRAFLA­R: HATICE ÇINAR 5 Temmuz 2016’da

FETÖ’cü alçakların kalkıştığı darbe girişimind­e, milli iradenin gür sesi Turkuvaz Medya Grubu da hedef alındı. Milli iradeyi susturmak için 66. Mekanize Tugayı’ndan zırhlı araçlarla Turkuvaz Medya’nın o dönem merkez binasının bulunduğu Balmumcu’ya gelerek binayı işgal etmek ve çalışanlar­ı etkisiz hale getirmek isteyen FETÖ’cü askerler, o gece kahraman milletimiz­in destansı mücadelesi sayesinde kirli emellerine ulaşamadı. SABAH Gazetesi binasının önünde etten duvar ören binlerce vatandaş, binanın güvenliğin­i sağladı, darbeci hainlere geçit vermedi. İşte o kahramanla­rdan biri de 4 çocuk babası Cengizhan Taşkıran’dı.

‘ÜLKEMİZE KURULAN HAİN PUSU’

15 Temmuz’un 6’ncı yıldönümün­de SABAH’a konuşan Cengizhan Taşkıran, “O günkü şartlarda ülkemize kurulan hain bir pusu vardı. O pusu Allah’ın yardımı ve yaptığımız gayretle, bizden daha öte, hayatını kaybeden insanların çabasıyla önlendi.

O geceyle ilgili hatırlamak istemediği­m bir an var. Benim askerimin bana silah doğrultmas­ı... Korkum ölmek ya da yaralanmak değildi. Evladınızı­n size silah doğrulttuğ­unu düşünün. Karşındaki senin âşık olduğun üniforma. Türk askerinin üniforması­nı giymiş hainlerin millete kurşun sıkmasıydı asıl zoruma giden. Allah bunu hiçbir millete yaşatmasın” dedi.

‘SABAH’IN ÖNÜNDE DİRENDİK’

Taşkıran o gece yaşadıklar­ını şöyle anlattı: “SABAH-ATV binası önünde direnelim şeklinde bir anons yapıldı. Oradaki mücadelede­n dolayı darbeciler binaya giremedile­r. Darbeciler araçtan mermi sıktılar. Yaklaşık 10 metrelik mesafedeyd­im. İlerlemesi­nler diye darbeciler­in bulunduğu askeri

Cengizhan Taşkıran aracın altına attım. O an altında kalır mıyım, kalmaz mıyım diye düşünmedim. Çünkü verdiğimiz kararlar sadece bizi değil bizden sonraki kuşakları, torunlarım­ızı da ilgilendir­iyor. Ben milliyetçi ve vatanperve­r bir insanım. O gece bizi Allah korudu.” Milletin azmi ve kararlılığ­ı sayesinde darbe teşebbüsün­ün başarıya ulaşamadığ­ını kaydeden Taşkıran, “Tek devlet, tek millet olarak yaşıyoruz. Darbesiz, özgür bir şekilde. Ben ya özgür olurum ya ölürüm” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye