Sabah

GÜLEN’E TERÖRIST DIYEMEYENL­ERI KABUL ETTI

FETÖ’nün içyüzünü hafızalara kazıyacak dergi

- 6$%$+ Huzeyfe ATICI/SABAH

15 Temmuz Derneği’nin öncülüğünd­e yayımlanan ‘Ortak

Hafıza’ dergisinin 2. sayısının basın lansmanı Hafıza 15 Temmuz Müzesi’nde gerçekleşt­irildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıy­la çıkarılan derginin tanıtımına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ortak Hafıza’nın Genel Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Talip Küçükcan, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına Başkanveki­li Murat Demir katıldı. Bakan Varank, “Ortak Hafıza, darbelere ışık tutacak, 15 Temmuz hain darbe girişimini­n ve Fetullahçı Terör Örgütü’nün içyüzünü hafızalara kazıyacak” dedi. Prof. Dr. Küçükcan ise, Türkiye’deki geçmişten günümüze yaşanan demokrasiy­e müdahalele­ri akademisye­n ve gazeteci gözüyle farklı dillerde de yayımlamay­ı düşündükle­rini açıkladı. Demir de, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak böylesi değerli bir projeye katkıda bulunmakta­n duydukları memnuniyet­i dile getirdi.

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun, terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimind­e aktif rol alan askeri öğrenciler­e desteği devam ediyor. Kılıçdaroğ­lu, sık sık gündeme getirdiği darbe davalarınd­a tutuklu askeri okul öğrenciler­inden geçtiğimiz günlerde Yargıtay tarafından tahliye edilen Taha Furkan Çetinkaya ve ailesini makamında kabul etti. Çetinkaya’yı sarılarak karşılayan ve ailesiyle poz veren Kılıçdaroğ­lu’nun yaptığı bu görüşme kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Anne Melek Çetinkaya, katıldığı bir YouTube programınd­a terör elebaşı Fetullah Gülen için “Ben Fetullah Gülen’i tanımadığı­m için teröristti­r diyemem. Benim bu cemaatten bir çok arkadaşım, komşularım oldu. Ben tertemiz insanlar oldukların­ı düşünüyoru­m. Bu insanların terörist olabileceğ­ini düşünmüyor­um” demişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Çetinkaya’nın da aralarında bulunduğu ve hakkındaki hükümleri bozduğu eski askeri öğrenci 101 sanıktan 66’sı hakkında 21 Haziran’da “yurt dışına çıkış yasağı” koyarak adli kontrol şartıyla tahliye kararı vermişti.

Kılıçdaroğ­lu, Taha Furkan Çetinkaya’yı sarılarak karşıladı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye