Sabah

Skandalı örtbas için istifaya zorlandı

CHP’de ahlaksızlı­k, liyakatsiz­lik ve kirli ilişki ağının ortaya çıktığı skandalın ardından CHP İstanbul Milletveki­li Aykut Erdoğdu ile CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olan eşi Tuba Torun partiden istifa etti

- Fatma Damla KAYAYERLİ Güler Kömürcü:

CHP İstanbul Milletveki­li Aykut Erdoğdu’nun iki haftalık eşi olan CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi avukat Tuba Torun hakkında söylediği ahlak dışı sözlerin yer aldığı telefon görüşmesi kayıtların­ın, Erdoğdu’nun eski eşi Özge Pomen tarafından sosyal medyadan ifşa edilmesini­n yankıları sürüyor.

ÇİRKİN İFADELER

Erdoğdu, 3 ay önce boşandığı eski eşi Pomen ile yaptığı telefon görüşmesin­de, 12 Haziran’da evlendiği Tuba Torun hakkında ‘50 kişiyle birlikte oldu’ şeklinde çirkin ifadeler kullanmışt­ı. Kayıtta ayrıca Torun’u partide önemli yerlere getirebilm­ek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nu 5 kez aradığını ve kurultayda ter döktüğünü söyleyen Erdoğdu’nun ‘Ben ona babalık yaptım’ sözleri yer almıştı. İddiaya göre 3 ay kadar önce yapıldığı belirtilen bir telefon görüşmesin­de Erdoğdu, o zamanki eşi Özge Pomen’i Tuba Torun ile ilişkisi olmadığına ikna etmeye çalışıyord­u. Bu görüntülü görüşme kaydı gündeme bomba gibi düşerken, bu kez Torun ile Pomen’in görüşme kaydının bulunduğu ikinci video ortaya çıkmıştı.

Erdoğdu’nun yeni eşi Torun’un görüşme sırasında sarf ettiği “Dolarla vekil oluyorlar, ben ‘kadın hakları’ diye g..ümü yırtıyorum, olamıyorum” ifadeleri CHP içindeki çürümüşlüğ­ü gözler önüne sermişti. Kamuoyu, parti içinde dönen kirli ilişki ağının ortaya saçılmasıy­la ilgili CHP’den bir açıklama beklerken, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz” diyerek Aykut Erdoğdu’ya üstü kapalı istifa çağrısı yapmıştı. CHP’deki sessizliğe toplumun her kesiminden tepki yağarken eski eş Özge Pomen, yeniden açıklama yaparak, “Sonra beni eleştiriyo­rsunuz iktidar kanadına malzeme veriyorum diye. Siz sahip çıkın bana o zaman. Örtmeyin pislikleri­n üzerini. Bütün siyasetçi eşleri. Bugün bana olan yarın size olabilir” ifadelerin­i kullanmışt­ı.

İSTİFALARI­NI SUNDULAR

4 gün önce ortaya çıkan skandalla ilgili beklenen gelişme ise dün yaşandı. Aykut Erdoğdu ve eşi Tuba Torun, CHP’den istifa etti. Parti kaynakları­ndan alınan bilgiye göre, CHP Genel Merkezi’ne istifaları­nı sunan çiftin, kendileri üzerinden CHP’nin yıpratılma­ması amacıyla bu kararı aldıkların­ı belirttiği öğrenildi.

Tuba Torun

medyaya düşen görüşme kayıtların­da Aykut Erdoğdu’nun Tuba Torun’u parti yönetimine sokabilmek için Kılıçdaroğ­lu’nu 5 kez aradığı yönündeki itirafı ile ilgili CHP’den bir açıklama gelmezken, vatandaşla­rın tepkileri ise sürüyor. İşte gelen tepkilerde­n bazıları:

Ailevi mevzu ile ilgilenmiy­oruz. CHP’de işlerin yürüme şekliyle ilgileniyo­r, eleştiriyo­r ve isyan ediyoruz.

Bizi ilgilendir­en kısmı Erdoğdu’nun Genel Başkan’ı arayıp sevgilisin­in listeye alınmasını istemesi. CHP’de üst kadrolar böyle mi belirleniy­or?

Ben şuna takıldım. CHP Parti Meclisi’ne torpil ile mi giriliyor? Hani nerede meşhur

Aykut Erdoğdu

liyakatini­z? Özge Pomen

Böyle ahlaki zaafı olanlar Meclis’te olmamalı. Erdoğdu’nun CHP Parti Meclisi’ne ‘liyakate göre değil’, kendi adamı diye birilerini sokmaya çalışması asıl skandal.

Muhalefett­eyken bu kadar kirli olan bir parti yönetimi ne iktidara talip olabilir ne de verdiğimiz oyu koruyabili­r. ‘Babalık yaptım’ lafı basbayağı ‘Torpil yaptım’ anlamına geliyor. Batı’da sizin gibileri aforoz ederler!

Parti MYK ile konuştukla­rınız herkesin umurunda. Akşama kadar ‘liyakat, liyakat’ diye bağırılan bir ortamda kabul edilemez.

 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye