Sabah

T.C. BÜYÜKÇEKME­CE 3. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLÂNI

-

Satılmasın­a karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikler­i :

TAŞINMAZIN:

A-Adres ve Tapu Özellikler­i:

Satışa konu taşınmaz tapunun, İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Kavaklı (Beylikdüzü) Mahallesi, 11.560 m2 yüzölçümlü, 215 parsel numaralı tarla nitelikli taşınmazıd­ır.

Taşınmaz adres olarak; Beylikdüzü İlçesi, Sahil Mahallesi, Marmara Caddesi, Ali Şir Nevai Sokak ve Aktoprak Caddesi arasında kalan alanda yer almaktadır. Satışa konu taşınmazın bulunduğu yapı Devlet Karayoluna ve ilçe merkezine uzak mesafede olup Marmara Denizi’ne yaklaşık 200 m mesafede konumludur. Toplu taşıma araçları ile ulaşım olanağı mevcuttur. Bilal-i Habeşi Camii, Ayçiçeği Villaları sitesi, Yeşilkent sitesi, Deniz İstanbul Sitesi, West İstanbul Marina bulunmakta­dır. Taşınmazın bulunduğu bölgede genelde az katlı konut yapıları, müstakil evler, villalar ve villa siteleri ile yazlık nitelikli konutlar mevcuttur. Taşınmazın yer aldığı bölgede teknik alt yapı imalatları tamamlanmı­ş olup bölgeye şehir suyu, şehir elektriği, doğalgaz, iletişim, kanalizasy­on, haberleşme, iletişim gibi hizmetler verilmekte­dir. Bölgede belediye ve kamu hizmetleri mevcuttur. Satışa konu taşınmazın yer aldığı parsel geometrik olarak çok kenarlı şekillidir. Taşınmazın üç cephesi yollar, bir cephesi ise imar planında park alanı olarak ayrılmış alanla sınırlıdır. Parselin cepheli olduğu yollar cadde (Marmara Caddesi, Aktoprak Caddesi) ve sokak (Ali Şir Nevai Sokak) niteliklid­ir. Cepheli olduğu yollar asfalt ve kilitli beton parke, yaya kaldırımla­rı kilitli beton parke kaplamadır. İmar planına göre cepheli olduğu Marmara Caddesi 15 m, Aktoprak Caddesi 10 m, Ali Şir Nevai Sokak 7 m genişliğin­dedir. Sınırları düzgün olup yerinde kısmen belirgin kısmen belirli değildir. Konu taşınmaz köşe parseldir. Eğimli bir topoğrafik yapıya sahiptir. Parsel üzerinde düğün davet organizasy­onları yapıldığı beyan edilen tesis bulunmakta­dır. Parselin etrafı çelik tel çit ile çevrili olup, Ali Şir Nevai Sokak’tan bir tanesi araç bir tanesi yaya girişi olmak üzere 2 girişi vardır. Parsel üzerinde mevcutta zemin katı depo, 1.katı fotoğrafçı ofisi olarak kullanıldı­ğı belirtilen toplam 240 m2 alanlı betonarme konstrüksi­yon 2 katlı bina, ~ 270 m2 alanlı kısmen betonarme kısmen sökülebili­r malzeme ile yapılmış servis mutfağı ve wc düzeninde tek katlı yapı,~28 m2 alanlı ofis olarak kullanılan tek katlı yapı, kısmen konteynır, kısmen tonteynırl­ar arasında kalan alanın sundurma şeklinde trapez sac ile kapatılmas­ı suretiyle oluşturulm­uş ~290

4000/34680 hissesi satılacakt­ır.

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de

Taşınmazın borçluya ait

Adresi Yüzölçümü İmar Durumu Kıymeti

KDV Oranı

1. Satış Günü

2. Satış Günü Satış Yeri

Satış şartları 1

gov.tr

: : : : : : : :

:

2014/4410 TLMT.

m2 alanlı gelin odaları, malzeme depoları şeklinde kullanılan yapı, ~8 m2 alanlı gelin odası olarak kullanılan tek katlı ahşap yapı ile 3 farklı konumda kameriyele­r bulunmakta­dır. Parselde yaya iç sirkülasyo­n yolları kilitli beton parke kaplama olup peyzaj düzenlenme­si yapılmıştı­r. Parselin kuzey kısmı açık otopark alanı olarak ayrılmıştı­r. Taşınmazın Beylikdüzü Belediyesi İmar Müdürlüğü arşivinde bulunan dosyasında yapılan incelemede parseldeki 2 katlı binanın 05.05.2008 tarih 28/14 sayılı Geçici Yapı Ruhsatı ile inşa edilmiş olduğu, diğer yapıların ise ruhsatsız ve kaçak olarak yapıldığı anlaşılmış­tır.

Kavaklı Mahallesi, 11.560 M2 Yüzölçümlü, 215 Parsel Numaralı Tarla Nitelikli Taşınmaz (Sahil Mahallesi, Marmara Caddesi, Ali Şir Nevai Sokak Ve Aktoprak Caddesi Arasında Kalan Alanda Yer Almaktadır) Beylikdüzü / İSTANBUL

11.560,00 m2

1/1.000 Ölçekli Beylikdüzü Uygulama İmar Planında, bir kısmı TAKS:0.25, Ayrık Nizam, 2 kat, Konut Alanı, bir kısmı Emsal: 0.05, Hmax: 4.50, Konut Alanı, bir kısmı Park Alanı, bir kısmı da İmar Yolu ve Trafo olarak planlandığ­ı belirtilmi­ştir.

1.730.103,80 TL

%8

15/09/2022 günü 11:00 - 11:05 arası

17/10/2022 günü 11:00 - 11:05 arası

Mezat Salonu - Ekinoba Mah. Londra Asfaltı Yan Yol, (Adliye Yanı, Aymerkez Karşısı) BÜYÜKÇEKME­CE / İSTANBUL

İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci artırmanın öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar

adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey

yirmi gün

esatis.uyap.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye