Sabah

SEVGİLİ DEHŞETİNE ESNAF ‘DUR’ DEDİ

İstanbul’da, M.T. isimli şüpheli, ayrıldığı sevgilisin­i kaldığı evden zorla çıkarıp taksiyle kaçırmaya çalıştı. Çığlıkları duyan çevredeki esnaf, genç kızı zanlının elinden kurtardı. M.T. tutuklandı

- YXnXs Emre KA9AK

İOlay anı, kameralara saniye saniye yansıdı.

stanbul Kadıköy’de bir süre önce ayrıldığı eski sevgilisin­i kaldığı evden zorla dışarı çıkaran şüpheli, geldiği taksiyle kaçırmaya çalıştı. Taksiye binmek istemeyen kadının çığlıkları­nı duyan çevredekil­er yardıma koştu. Konuyla ilgili çalışma başlatan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri şüpheli M.T.’yi gözaltına aldı. Kadıköy’de eski sevgilisin­den ayrılan Ç.G. isimli kadın, arkadaşı B.B.K.’nin evine taşındı. İddiaya göre, geçen pazartesi günü 22.00 sıralarınd­a eski sevgilisin­in kaldığı eve gelen M.T., tehdit ve hakaretler savurarak eve zarar verdi. Bir süre sonra evden ayrılan M.T., salı günü sabah saatlerind­e tekrar Ç.G.’nin kaldığı eve geldi.

Zorla eve giren saldırgan, Ç.G.’yi darp ederek

dışarı çıkardı ve kolundan tuttuğu kadını yol boyunca sürükleyer­ek sokağın başında bekleyen taksiye zorla bindirmeye çalıştı. Ç.G.’nin çığlıkları­nı duyan çevredeki esnaf yardıma koştu. Çevredekil­er kadının taksiye bindirilme­sine engel olarak polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri şüpheli M.T.’yi gözaltına aldı. Olay yerinde yapılan incelemede ise zanlıya ait olduğu öğrenilen bir bıçak ele geçirildi.

‘DARP ETMEYE ÇALIŞTI’

M.T.

Olayla ilgili açıklamala­rda bulunan esnaf Ali Osman Filiz, “Sabah saatlerind­e dışarıdan yardım çığlıkları duydum. Genç bir kadının evinden zorla çıkartılar­ak, taksiye bindirilme­k istenmesin­e şahit olduk. Diğer esnaf arkadaşlar­la olaya müdahil olduk. Ben de 4 kız babasıyım, kendi evladımız gibi saldırganı­n elinden aldık. Polisler de gözaltına aldı” dedi. Esnaf Yalçın Yıldırım ise “Kadın kolundan çekilerek zorla taksiye bindirilme­k istendi. Çevredeki esnaf da kadına yardımcı oldu. Adam birkaç kez kadını darp etmeye çalışmış. Kadını kaçırmaya çalışmış, taksici de gitmemiş. Bütün esnaf kadına yardım etti” diye konuştu. Emniyettek­i işlemlerin­in ardından adliyeye sevk edilen M.T. tutuklanar­ak cezaevine gönderildi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye