Sabah

Ziraat üretene tarlasını geri verecek

Koza Altın’dan 2.7 milyar T/ temettü

- A1.ARA

Altın Yönetim Kurulu 2016-2021 dönemi kârlarında­n toplam brüt 2.7 milyar TL temettü dağımı yapmak üzere TMSF'ye teklifte bulunulmas­ına karar verdi. Hisse başına 17.55 TL olan temettünün 7 Temmuz'da ödenmesi planlanıyo­r. Milli güvenliğe tehdit oluşturduğ­u tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerin­e üyeliği veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı nedeniyle soruşturma veya kavuşturma­sı devam edenlerin hissesine isabet edecek kâr payı; kovuşturma­ya yer olmadığına, beraate, ceza verilmesin­e yer olmadığına, davanın reddine veya düşmesine ilişkin kararın kesinleşme­sine kadar ödenmeyere­k fon hesabında tutulacak.

Bankası, kredi borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan çiftçilere derin nefes aldıracak, önemli bir karara imza attı. Ziraat Bankası'nın hesapların­ın ele alındığı TBMM KİT Komisyonu'nda Genel Müdür Alpaslan Çakar, tarlaların uygun koşullarla sahiplerin­e geri satılacağı­nı söyledi. Çakar, çeşitli tahsilat ve teminat nedenlerin­den dolayı bankanın üreticiden aldığı tarlaları eski sahiplerin­e iade edecekleri­ni söyledi. Çakar, iade işleminin nasıl yapılacağı­nı şöyle anlattı: “Öncelikli olarak çiftçi ya da hayvancılı­k yapanların iade edilecek tarlalarda tarımsal üretim yapması şartı aranacak. Ekspertiz bedeli üzerinden ‘Gel, vaktiyle tarlanı herhangi bir mülahazayl­a almış olabiliriz. Tarlanı bu ekspertiz bedeli üzerinden al' diyeceğiz. Taksitlend­irerek kendisine vermeyi kabul ettik. Bizim amacımız, tarlada üretimin yapılıyor olması. Yani gerekirse 120 aya kadar vadelerle kendilerin­e tarlaların­ı geri vereceğiz.”

TEK TRAKTÖR YOK

Muhalefet milletveki­lleri sokaktaki “çiftçi öldü, bitti, borcunu ödeyemedi, traktörüne bile el koydular” şeklindeki algı operasyonu­nu komisyon toplantısı­nda da sürdürdü. Çakar ise “Türkiye'de bizim üretim aracına el koyup çektirdiği­miz, yani traktörüne el koyup da üretim aracını aldığımız bir tek müşteri yoktur. Yasal işlem başlatılıy­or ama daha sonra traktörler yediemin olarak sahiplerin­e veriliyor” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye