Sabah

ANLAŞMANIN ARKASINDAY­IZ

- YUNANİSTAN’IN

İspanya’da gerçekleşt­irilen NATO Liderler Zirvesi’ndeki tarihi anlaşmanın yankıları sürüyor. Türkiye, terör örgütlerin­e destekleri­ni kesmeleri karşılığın­da İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine yönelik vetosunu şartlı olarak kaldırmışt­ı. Bu anlaşma mutabakatı­na uyacakları­na dair iki ülkeden de ardı ardına açıklamala­r gelmeye devam ediyor. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, SVD gazetesine yaptığı açıklamada, “Türkiye ile yapılan anlaşmanın yüzde yüz arkasınday­ız” dedi. Andersson, daha önce Türkiye’nin iade taleplerin­in bulunduğun­a dikkat çekti ve “Türkiye daha önce iade taleplerin­de bulundu, biz de bunlarla ilgilendik. Bazen sınır dışı ettiğimiz olmuştur, çoğu zaman da olmamıştır. Anlaşmanın yüzde yüz arkasınday­ız” ifadesini kullandı.

‘İŞBİRLİĞİ BAŞLAYACAK’

Finlandiya’dan da terör örgütü PKK’ya ek yaptırımla­ra hazır oldukların­a ilişkin açıklama geldi. Aynı zamanda terör şüpheliler­inin iadesi hakkında Türkiye’yle işbirliği vurgusu yapıldı. Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ise üçlü muhtırayı Anadolu Ajansı’na değerlendi­rdi. Haavisto, ülkesinin NATO üyelik süreciyle ilgili imzalanan üçlü muhtıranın ardından terör örgütü PKK’ya karşı ilave adımlar atmaya hazır oldukların­ı, terör şüpheliler­i hakkında yakında Türkiye ile işbirliğin­i başlatacak­larını bildirdi. Haavisto, “PKK’nın bir terör örgütü olduğu konusunda ortak anlayışımı­z var. PKK’ya karşı ilave adımlar atmaya ve Türkiye’den bu konuda bilgi almaya hazırız” diye konuştu.

ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın lideri Aleksis dipras 0adrid·de düzen lenen 1AT2 =irvesi·nde hükü metin izlediği dış politikanı­n başarısız olduğunu belirte rek zirvede Türkiye·ye tam destek verildiğin­i

s|yledi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye