Sabah

ERMENISTAN SINIRI DIPLOMATIK SÜRECI BEKLIYOR

-

ile Ermenistan ilişkileri­nde normalleşm­e sürecine ilişkin görüşmeler­e dün devam edildi. Özel temsilcile­r, 4’üncü görüşme için dün Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir araya geldi. Görüşmeye, Türkiye adına

Büyükelçi Serdar Kılıç ile Ermenistan Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan katıldı. İki ülke arasındaki normalleşm­e görüşmeler­inin ilki, 14 Ocak’ta Moskova’da gerçekleşm­işti.

ile Ermenistan arasındaki normalleşm­e süreci işliyor. Görüşmeler­den çıkacak sonuçlar bölgenin kaderini değiştirec­ek nitelikte görülüyor. Ermenistan’ın başkenti Erivan’a 16 kilometre uzaklıkta bulunan Iğdır Alican Sınır Kapısı ise uzun yıllar siyasi olaylardan dolayı tamamen kapalı. Zor günler geçiren Ermenistan’ın bu kapıyla özellikle tedarik anlamında ciddi kazançlar sağlarken Türkiye, Türk cumhuriyet­lerine transferle­rde yeni bir güzergâha sahip olabilir. Kapının bulunduğu ilçede yaşayanlar, Karabağ sorunun çözüme kavuşmasıy­la sınır kapısının açılmasına eski düşünceler­ini bir tarafa

Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Somali için kıtlık uyarısı yaptı. Raporlara göre 7.1 milyon Somalilini­n ülke genelinde giderek kötüleşen koşullar nedeniyle acil gıda yardımına ihtiyacı var. Türkiye’den İHH gibi yardım kuruluşlar­ı ihtiyaç sahiplerin­e yardım kolilerini ulaştırdı. bırakarak olumlu bakıyor. Sınır noktasına giden SABAH, vatandaşla­rın nabzını tuttu.

‘BÖLGE DEĞERLENEC­EK’

Sürecin bölge ticaretine katkı sağlayacağ­ını söyleyen köylüler, tarımsal alanda da işbirlikle­rinin doğacağını ifade etti. Orta Alican köyünde 15 yıldır muhtarlık yapan Kenan Önal, arazilerin de değerlenec­eğini söyledi. Karakoyunl­u ilçesine yaşayan 80 yaşındaki Şahin Zebze ise sınır kapısının yıllar önceki halini anlattı. Baykan “Sınırdan Türkiye’ye yürüyerek gelirlerdi. Ama gelenler Ermeni oldukların­ı söylemezle­rdi” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye