Sabah

7 YIL ÖNCEKİ VAHŞETTE İKİNCİ CESET BULUNDU

Kırkpınar’a rekor katılım

-

Kestel Ümitalan Mahallesi yakınındak­i ormanlık alanda 18 Eylül 2015’te yangın olduğunu fark eden gözetleme kulesindek­i görevli, itfaiyeye bilggi verdi. Yangın ikısa sürede söndürüldü, bölgede inceleme yapan ekipler çukurun içinde bir ceset buldu. Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside, cesedin bir kadına ait olduğu tespit edildi. Soruşturma­da delil ve bulgular yetersiz olduğu için cesedin kime ait olduğu ve faillerin kim olduğu belirlenem­edi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, 7 yıl önceki faili meçhul olayla ilgili

bu yıl 661’incisi düzenlenen Kırkpınar yağlı güreşlerin­e 2 bin 475 güreşçi kayıt yaptırdı. Bunun rekor olduğu belirtildi.

Selimiye Meydanı’nda hazırlanan platformda “Kadına el kalkamaz”, “Kadına şiddet insanlık suçudur” yazılı pankart açıldı. Selimiye Meydanı’nda hazırlanan platform önünde buluşan protokol üyeleri ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, törenin ardından davul-zurna eşliğinde yürüyüş yaptı. Edirne’ye gelen pehlivanla­r, cuma namazını selatin camilerde kıldı. Pehlivanla­r, başta Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli olmak üzere sultan yadigarı camilerde yoğunluk oluşturdu. Kalabalık nedeniyle soruşturma­yı yeniden ele alarak araştırmal­arı derinleşti­rdi. Jandarma ekipleri ve uzmanlarca yapılan kazı çalışmalar­ı ve incelemele­r sonucu, kadın cesedinin bulunduğu çukurun hemen yanında, başka bir insana ait diş kemiklerin­e rastlandı. Bu kemiklerin de bir erkeğe ait olduğu belirlendi.

Orta yaşlardaki iki kişinin, yakıldıkla­rı sırada hayatta olmadıklar­ı, cesetlerin­in altına odun konulup üstlerine de yanıcı madde dökülerek ateşe verildiği belirlendi. Savcılık, cesetlerin kimlere ait olduğunu, fail ya da failleri tespit etmek için çalışmalar­ını sürdürüyor. cemaatin bir bölümü, namazını camilerin bahçelerin­de kıldı. Namaz öncesi ve hutbenin ardından pehlivanla­r için dua edildi.

Güreşler, Sarayiçi Er Meydanı’na minik pehlivanla­rın çıkmasıyla başladı. Uzayan çimlerin arasında kaybolan miniklerin müsabakası­nda, zaman zaman hakemler karar vermekte zorlandı. Miniklerin kıyasıya mücadelesi ilk günden ilgiyle izlendi. Küçük pehlivanla­r, rakiplerin­in yanı sıra 35 dereceye ulaşan sıcak havayla da mücadele etti. Türkiye’nin başpehliva­nının belirlenec­eği 3 Temmuz Pazar günü ise (yarın) hava sıcaklığın­ın, 33 derecede seyredeceğ­i tahmin ediliyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye