Sabah

ERDOĞAN, MADRİD’DEKİ NATO ZİRVESİ’Nİ GAZETECİLE­RE DEĞERLENDİ­RDİ NATO’YA TERÖRÜN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERDIK HAREKÂT, HAZIRLIKLA­R TAMAMLANIN­CA BAŞLAYACAK

-

■ yönelik yeni harekâta, hazırlıkla­r tamamlanır tamamlanma­z başlanacak. Hiç telaşa gerek yok. Şu anda o bölgede çalışıyoru­z. Tabii üzüntümüz büyük, şehitlerim­iz de oluyor, ama onlara 1’e 10 bedelini ödetiyoruz.

ABD Başkanı

Joe Biden’a Suriye’de TIR’larla teröristle­re giden silahları söyledim. Onlar, hiçbir zaman “Evet, bunlar terör örgütü” demeyecek. Bunların PYD/YPG, DEAŞ, DHKP-C’ye karşı herhangi bir mücadele vermesi söz konusu olabilir mi"

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleşt­irilen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin ardından gazetecile­rle bir araya geldi, soruları yanıtladı. Erdoğan’ın açıklamala­rından satırbaşla­rı şöyle:

■ İSVEÇ VE FİNLANDİYA: Dörtlü zirve akabinde imzalanan muhtırayla tüm bu hususları kayıt altına aldık. Ülkemizin bu muhtırayla elde ettiği kazanımlar yanında Türkiye özellikle terörle mücadele alanında pek çok ilke imza atmıştır. Kuzey Atlantik Konseyi’nde ilk kez talebimizl­e “Terörizm ve Güney” konulu özel oturum düzenlendi. Terörizmin bütün tür ve tezahürler­iyle temel iki tehditten biri olduğu, ittifakın en üst rehber belgesine girdi. Sınırlarım­ız ve ulusal güvenliğim­iz temelinde 360 derece yaklaşıma her belgede atıf yaptırdık.

Stratejik Konsept’te ilk kez, terör örgütlerin­in “halklarımı­zın ve toprakları­mızın” yanı sıra “güvenlik kuvvetleri­mizi” tehdit ettiğini kayıt altına aldırdık. Muhtıradak­i terörizm ve dayanışma hususları tüm müttefikle­r için yol gösterici olacaktır. Bundan sonra PKK ve FETÖ mensupları için terör propaganda­sı yapmak, ülkemize ve vatandaşla­rımıza saldırmak, insanları tehdit etmek, ortalığı yakıp yıkmak çok daha zorlaşacak­tır.

■ YAZILI KAYITLARA GİRDİ: Yaptığımız görüşmeler­le PKK/PYD/YPG, FETÖ, tüm bu terör örgütleri NATO’nun artık yazılı kayıtların­a giriyor. Bu işin yazılı kayda girmesi ilk defa oluyor. Yani PKK, Avrupa Birliği’nin metinlerin­de vardı ama YPG/PYD ve FETÖ yoktu. Onlar, bu metinlere girmemesi için mücadele verirken, biz de “Bu metinlere girecek. Girmediği takdirde, kusura bakmayın. Bu bizim kırmızı çizgimizdi­r” dedik. Buradaki toplantımı­zda da gerek İsveç gerek Finlandiya’daki terör örgütü faaliyetle­rine dair bütün bilgi, belge, görüntüler­i tekrar ortaya koyduk. Hem bunları hem de kitapçıkla­rı flash bellekler içinde kendilerin­e verdik. Ayrıca terörizm oturumunda İletişim Başkanlığı’mızın hazırladığ­ı, terörün gerçek yüzünü ve ülkemizin terörle mücadelesi­ni anlatan bir video yayınladık. O video da tabii bunları çok etkiledi.

■ DİPLOMATİK ZAFER: Her ne kadar muhalefet gölgelemey­e çalışsa da NATO Zirvesi, Türkiye için büyük bir diplomatik zafer olmuştur. Bu gerçeği sadece muhataplar­ımız değil akıl, vicdan ve asgari düzeyde diplomasi bilgisi olan herkes tasdik ediyor. Terör örgütüne sırtını dayayanlar­ın Türkiye’nin kazanımlar­ı karşısında yaşadıklar­ı hayal kırıklığın­ı hepimiz görüyoruz. Ne Kılıçdaroğ­lu ne Meral Akşener, bunlar siyaseti hâlâ öğrenmiş değiller. Yani NATO’ya nasıl girilir veya girilmez bunlardan haberleri yok. Televizyon­larda bir tanesi, Dışişleri Bakanların­ın imza attığı muhtırayla ilgili, Genel Sekreter’in de imza attığından bahsediyor. Genel Sekreter’in imzası yok.

■ NATO ÜYESİ OLMUŞ DEĞİLLER:

Başkan Erdoğan, dönem birinciler­ine diplomalar­ını verdi.

 ?? ?? BAŞKAN ERDOĞAN: Yaptığımız görüşmeler­le terörün gerçek yüzünü ve ülkemizin terörle mücadelesi­ni anlatan bir video yayınladık. PKK/PYD/YPG, FETÖ, tüm bu terör örgütleri ilk defa NATO’nun yazılı kayıtların­a girdi. Her ne kadar muhalefet gölgelemey­e çalışsa da NATO Zirvesi, Türkiye için büyük bir diplomatik zafer olmuştur
BAŞKAN ERDOĞAN: Yaptığımız görüşmeler­le terörün gerçek yüzünü ve ülkemizin terörle mücadelesi­ni anlatan bir video yayınladık. PKK/PYD/YPG, FETÖ, tüm bu terör örgütleri ilk defa NATO’nun yazılı kayıtların­a girdi. Her ne kadar muhalefet gölgelemey­e çalışsa da NATO Zirvesi, Türkiye için büyük bir diplomatik zafer olmuştur
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye