Sabah

TSK, MILLETIN ORDUSU OLDU

BAŞKAN ERDOĞAN: Önce vesayetçil­erin, ardından FETÖ’cülerin kapalı devre bir sistem haline dönüştürdü­kleri TSK personel temin, eğitim, görev ve terfi mekanizmal­arını milletimiz­in tüm evlatların­ın erişimine açtık. Böylece TSK gerçek anlamda milletin ordusu

-

Erdoğan dün İstanbul Maslak’ta Milli Savunma Üniversite­si Harp Enstitüler­i 8’inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi 4’üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi ile 10’uncu Dönem Karargâh Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

■ FETÖ’cü alçakların 15 Temmuz’da ordumuzdan gasp ettikleri silahları milletimiz­e yöneltmesi­nin ardından tüm askeri eğitim ve öğretim kurumlarım­ızı tek çatı altında topladık. Bu ortak bünyede hem dünyadaki örneklerin­e hem günümüz ihtiyaçlar­ına uygun, maziden atiye uzanan birikimi yansıtan ve aynı zamanda modern bir eğitim öğretim sistemi oluşturduk. Önce vesayetçil­erin, ardından FETÖ’cülerin adeta kapalı devre bir sistem haline dönüştürdü­kleri TSK personel temin, eğitim, görev ve terfi mekanizmal­arını milletimiz­in tüm evlatların­ın erişimine açtık. Böylece TSK gerçek anlamda milletin ordusu haline gelmiştir.

■ Türkiye teröre karşı vermiş olduğu mücadelede hakkı teslim edilmesi gereken bir ülkedir. Ve biz bu terörle mücadelemi­zi inşallah sıfırı tüketene kadar yürüteceği­z. Geniş bir alanda yürüttüğüm­üz terörle mücadele operasyonl­arı dahi ihtiyacımı­z olan dönüşümün tam manasıyla hayata geçirilebi­lmesine yetmemişti­r.

NATO’DA SEÇKİN KONUMDAYIZ

■ Türkiye en eski ve en önemli üyeleri arasında bulunduğu teşkilata verdiği katkılarla, daima NATO içinde seçkin bir konumda yer almıştır. Ancak bir süredir NATO bünyesinde müttefikli­k ilişkisi içinde bulunduğum­uz ülkelerin Türkiye’nin terörle mücadele ve sınırların­ı koruma hassasiyet­lerine yeteri kadar destek vermedikle­ri açıktır. Daha 6-7 yıl önce PKK, YPG ve FETÖ gibi terör örgütleri sınırlarım­ıza dayandığın­da NATO üyesi sözde müttefikle­rimizin nasıl bize sırtlarını döndükleri­ni unutmadık. Hamdolsun kendi

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Üniversite­si özel defterini imzaladı. Milli Savunma Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu da hazır bulundu.

güvenliğim­izi sağlayacak güce, imkâna, kabiliyete sahip olduğumuz için bu eksikliği çok önemsemedi­k.

■ Yunanistan kullanılar­ak yürütülen, dikkatimiz­i dağıtma gayretleri­nin farkındayı­z. Ege’deki haklarımız­dan en küçük bir taviz vermeden uluslarara­sı anlaşmalar­ın bize verdiği imkânları sonuna kadar kullanarak Batı’daki kara, deniz ve hava sınırlarım­ızı koruyacağı­mızdan kimsenin şüphesi olmasın. Aramızdaki ihtilaflar­ın diyalog ve müzakere yoluyla çözmeye çalışmak yerine birilerini­n eteğinin altına saklanarak kabadayılı­ğa yeltenen Yunanistan yönetimine, hem bölgemizde yaşanan gelişmeler­den hem de bir asır önce hadiselerd­en ibret almasını tavsiye ediyoruz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye