Sabah

DEĞIL 6, BINLERCE YIL GEÇSE DEĞIŞEN BIR ŞEY YOK

Ankara Gölbaşı’nda şehit olan Özel Harekât polisi Demet Sezen’in annesi: Her kapı ya da telefon çaldığında “Demet geldi”, “Demet aradı” diyorum

- )DWmD *ÖKSU/ANKARA

hainlerin Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’na düzenlediğ­i saldırılar­da 47 Özel Harekât polisi şehit oldu. 15 Temmuz’da destan yazan ve tarihe altın harflerle kazınan 11 kadın şehidin 7’si Özel Harekât polisiydi. Darbeciler tarafından şehit edilen Özel Harekât polislerin­den biri de Demet Sezen’di.

Şehit Sezen, beşikteki bebeğini bırakıp cepheye mermi taşıyan Nene Hatun’un sancağını 15 Temmuz’da meydanlard­a sallayan kadın kahramanla­rdan biriydi. Hainler kanlı gecede 30 yaşındaki Özel Harekâtçı Demet ve 3 yaşındaki oğlu Hüseyin’i ayırdı. Kızının fotoğrafla­rıyla teselli bulmaya çalışan acılı anne Zeynep Köşker duyguların­ı SABAH ile paylaştı:

■ Bir oğlum bir de kızım vardı. İkisini de zorluklar içinde okuttum, büyüttüm. Oğlum asker, kızım da polis oldu. Demet benim yaşama sevincimdi.

Kızımın o gün nöbeti vardı, aklım hep ondaydı oğlunu da almıştı yanına. Akşam 9’da bitti nöbeti, eve geçip “Anne merak etme evdeyiz” diye aradı. Hainlerin saldırdığı­nı duyunca koşa koşa gitmiş.

■ Demet’imden sonra kolum kanadım kırıldı. Ciğerim yanıyor, yüreğimin yangınında­n vücudumun ağrılarını hissetmiyo­rum. Ciğerimi yakanların ciğeri yansın. Yavrumu aldılar, gün yüzü görmesinle­r. Değil 6, binlerce yıl geçse değişen bir şey yok.

■ Yavrusunun boynunu büktüler, yuvasını yıktılar. Sürekli kabrini ziyarete gidiyorum.

Kızım göreve gitti, gelecek zannediyor­um. Her kapı ya da telefon çaldığında “Demet geldi”, “Demet aradı” diyorum. Arkadaşlar­ı hep yanımda. Kimseden para pul istemiyoru­m, bizi unutmasınl­ar o bana yeter.

Hainler, Demet Sezen’i yavrusunda­n ayırdı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye