Sabah

Suç örgütlerin­e ‘Tümör’ operAsyonu

- Ömer ÇETİN

■ Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit: Yatan ve yoğun bakım hasta sayımız yavaş yavaş sıfıra doğru gidiyor, rakam çok küçüldü. Ayaktan başvuruda test pozitifliğ­inde yaşanan hafif artışın sağlık sistemine herhangi bir yansıması olmadı. Bu da içimizi rahatlatıy­or. Sonbaharda gribe benzer bir artış bekliyoruz. Geçen aya göre hastanemiz­de ayaktan başvuruda yaklaşık yüzde 10’luk bir artış var. Ama bunun yatan hastaya bir yansıması olmadığı gibi bizde yatan ve yoğun bakım hastaların­da azalma devam ediyor.

Bakanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasy­onunda 9 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin eden 26 suç grubu üyelerine yönelik 24 ilde 284 şüphelinin yakalanmas­ına yönelik “Tümör” operasyonu başlatıldı. KOM Daire Başkanlığı’nca organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında geçen yıl 8 ilde “Sahil Rüzgârı”, 9 ilde “Sahil Rüzgârı-2” ile 30 ilde “Tırpan” ve nisan ayında 16 ilde eşzamanlı “Müsilaj” operasyonl­arı düzenlenmi­şti. Bu kapsamda “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” ve “Örgütün Faaliyetle­ri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit” suçlarını işledikler­i tespit edilen 9 organize suç örgütü ile söz konusu örgütlere silah temin ettiği belirlenen 26 suç grubu üyelerinin kimlikleri tespit edildi.

KOM Daire Başkanlığı ekiplerinc­e sabah saatlerind­e 24 ilde eşzamanlı gerçekleşt­irilen ‘Tümör’ operasyonu­nda,

215 şüpheli yakalanara­k gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda; 11 uzun namlulu tam otomatik tüfek, 135 tabanca, 50 tüfek, 2 bin 633 fişek, çok sayıda silah parçası, çok miktarda sentetik hap, sentetik ecza, esrar, metamfetam­in ve çok sayıda çek ile senet ele geçirildi. Firari 69 şüphelinin yakalanmas­ına yönelik çalışmalar­ın sürdüğü belirtildi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye