Sabah

ŞAMPIYONLA­RIN SIRRI KITAP OKUMAK

/*6·de tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan alan öğrenciler başarıları­nın sırrını anlattı. Şampiyonla­rın hemen hepsi çok kitap okudukları­nı ve düzenli ders çalıştıkla­rını söyledi

- Burcu ŞEN

+asan 2rkun Arıcan

Neva gztürk

Aysima Zeynep Taştan

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçların­a göre 48 ilden toplam 193 birinci çıktı. LGS’de İmam Hatip Ortaokulla­rı’ndan 12 öğrenci 500 tam puan alırken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki okulların başarısı dikat çekti. LGS’de birinci olan öğrenciler başarıları­nın sırrını, gelecek hedeflerin­i SABAH’a anlattı.

EVDE DERS ÇALIŞARAK KAZANDI

■ Şanlıurfa’da eğitim gören Fatih Efe İçten, pandemi sürecinde evde babasıyla birlikte ders çalışarak LGS sınavını fırsatta çevirdiğin­i söyledi. İçten, “LGS’ye çok iyi hazırlandı­m. Bu puanı bekliyordu­m. Pandemi döneminde çoğu öğrenci boşluğa düşmüştü ama ben pandemiyi fırsatta çevirdim. O dönemde 8’inci sınıf konularına hazırlandı­m. Bu yılda sadece yeni sorular çözdüm ve tekrar yaptım. Hedefim iyi bir mühendis olmak. Gelecekte uçak projelerin­e katılmak istiyorum” diye konuştu.

■ Kahramanma­raşlı Mehmet Özden Güler de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde hâkim olmak istediğini anlattı. Güler, “Ben farklı farklı kaynaklard­an sorular çözdüm. Dikkat çalışması yaptım son bir ayda. Soru aralıkları­nda yanlış yaptığımda onlara dikkat çektim. Bol bol kitap okudum ve uluslarara­sı hukuk okumak hayalim” dedi.

■ Adıyaman’da okuyan Aysima Zeynep Taştan da çok kitap okumanın meyvesini aldığını dile getirdi. Taştan, “Başarımı çok kitap okumaya borçluyum. İlkokuldan beri kitap okuyorum. Özellikle de klasikleri” ifadesini kullandı.

■ Başarmanın inanmakla eşdeğer olduğunu belirten Gaziantep birincisi Neva Öztürk ise gelecek yıl LGS’ye girecek öğrenciler için önerilerde bulundu. Planlı, programlı çalışmanın önemine vurgu yapan Öztürk, sınavın en büyük düşmanının stres olduğunu kaydetti. Stresin mutlaka yönetilmes­i gerektiğin­i vurgulayan Öztürk, disiplinli çalışarak başarılama­yacak hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ANKARA
ANKARA
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye