Sabah

ŞAMPİYONLU­KLARI VERİLMELİ

-

■ TFF’de yönetici olarak görev yaparken Fenerbahçe’nin istediği kupa ve şampiyonlu­klar için ‘Hakkıysa alır’ yorumunu yaptınız. Bu konuda şimdi ne düşünüyors­unuz?

O dönemde konumum gereği dışarıya fazla renk vermedim, ortalığı karıştırma­k istemedim. Mücadeleyi içeride verdim.

Mehmet Büyükekşi başkandan gereğini yapmasını bekliyorum.

ALI KOÇ, JESUS’U KEŞKE GEÇEN SEZON GETIRSEYDI

■ TFF’de yeni bir dönem başladı. Geçmiş yönetimin almış olduğu bazı kararlar ivedilikle hayata geçirildi. Yeni yönetimi ve bu süreci nasıl değerlendi­riyorsunuz?

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, Şenol Güneş’le beraber istifa ettiğimiz süreçten itibaren TFF’deki görevim sembolik olarak devam etti. Yönetici arkadaşlar­ımı asla kötülemem ama onların aldıkları hatalı kararların faturasını da yok yere ödemek istemem.

■ Milli Takım’da Kuntz dönemi devam ediyor. Yeni TFF yönetimi bu konuda bir eylemde bulunmalı mı? Yani yerli teknik direktörle yola devam

■ Fenerbahçe, Jorge Jesus’la yeni sezona başlıyor. Portekizli teknik adam ile beklenen ve özlenen şampiyonlu­k gelebilir mi? Yapılan transferle­ri nasıl görüyorsun­uz?

Fenerbahçe tam 8 yıldır şampiyonlu­ğa hasret. Bu tabloda herkesin hatası var ama

dışarıda aramak da başarısızl­ığı kronik hale getirdi. Ali Koç keşke İsmail Kartal’ın bu kadar başarılı olduğu bir sezondan sonra değil de geçen sezon başında Pereira’nın yerine Jesus’u getirseydi… Yabancı hocaya karşıyım ama 3-4 iyi transferle Fenerbahçe kafaya oynayabili­r. etmeli mi?

TFF yönetimind­eyken de söylediğim için burada tekrar etmemde sakınca yok. Türk Milli Takımı’nı Türk teknik adamlar yönetmelid­ir.

Ayrıca Şenol Güneş’i de çok çabuk harcadığım­ızı düşünüyoru­m.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye