Sabah

‘ÇOCUKLAR MUTLU VE EMIN ELLERDE’

EMINE ERDOĞAN, UKRAYNA’DAN TÜRKIYE’YE GETIRILEN YETIM ÇOCUKLARLA BULUŞTU EMİNE ERDOĞAN: Dileğim savaşın en kısa zamanda bitmesi, oradaki yaraların sarılması ve herkesin yuvasına güvenle dönebilmes­i. Çocuklar burada çok mutlu ve emin ellerdeler

- $NK$R$

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin eşi Olena Zelenska’yla 2 Ekim’de İstanbul’daki görüşmesin­de mutabık kalınan tahliyenin ilk adımı olarak Odesa Soneçko Çocuk Evi’nden Ankara’ya getirilen yetim çocuklar ve bakıcıları­yla buluştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın eşlik ettiği ziyarette Erdoğan, aralarında özel gereksinim­lilerin de bulunduğu, en küçüğü 10 aylık olan çocukların rehabilita­syon süreci hakkında yetkililer­den bilgi aldı. Duygusal anların yaşandığı ziyarette Erdoğan, çocuklarla tek tek ilgilenip oyuncak hediye etti. Çocuk evinin eğitim, oyun sınıfları ve uyku odalarını da ziyaret eden Erdoğan’ın burada kendisine masal kitabındak­i karakterle­ri anlatan bir çocukla kurduğu sıcak diyalog dikkati çekti.

Erdoğan ardından çocuklarla birlikte yemek yedi. Söz konusu yiyecekler­in de Ukraynalı çocuklara, Pursaklar Sevgi Evi’ndeki akranların­dan gönderildi­ği öğrenildi. Erdoğan, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçis­i Vasyl Bodnar’ın da hazır bulunduğu ziyarette, çocuklar ve bakıcıları­yla fotoğraf çektirdi.

‘DİLERİM SAVAŞ SONA ERER’

Olena Zelenska’nın çocukların güvenle barınabile­ceği bir yer talep ettiğini ve alınan karar sonrasında çocuk evinin temin edildiğini anlatan Erdoğan şunları söyledi:

■ Burada çocukları gelip bizzat görmek, ziyaret etmek istedim. Yeni gelmiş olmalarına rağmen burada çok mutlu oldukların­ı gördüm. Bakanlık yetkililer­i ve Ukrayna’dan onlara eşlik eden bakıcıları­yla birlikte emin ellerde ve mutlular. Elbette gönül ister ki bu savaş olmasın, kimse annesiz, babasız kalmasın, yerinden yurdundan edilmesin. Dileğim savaşın en kısa

zamanda bitmesi, oradaki yaraların sarılması ve herkesin yuvasına güvenle dönebilmes­i. Olena Zelenska’ya da selamlarım­ı, sevgilerim­i iletiyorum. Gözü arkada kalmasın, emaneti bizde, her şey yolunda.

Savaş ne yazık ki çıktı ama bundan sonrasında tüm ülkelerini­n de savaşın sona ermesi için gayret göstermesi çok önemli, onların da barışın tesisine katkısını bekliyoruz. Allah kimseyi evinden, yuvasından etmesin, savaşla imtihan etmesin.

Türkiye bugün olduğu gibi bundan sonra da zorda olanların yanında olmaya devam edecek. Ukrayna’da zor durumdaki çocukların tahliyesin­e yönelik süreç devam edecek, Türkiye her zaman yardıma hazır.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye