Sabah

Kılıçdaroğ­lu’nun vizyon belgesini kim yazdı?

- MEHMET %ARLAS mbarlas@sabah.com.tr

&Bir ülkede 6 tane cumhurbaşk­anı

olur mu?

HP /ideri Kılıçdaroğ­lu bugün viz yon projesini açıklayaca­k. Kendi ifa desine göre “dünyada yer yerinden oynayacak!” Bir de bu vizyon projesini açık larken ABD’de kimlerle hamburger yediğine açıklık getirecekm­iş.

Kemal Bey daha önce yaptığı bazı açık lamalarda da böyle beklentile­r oluşturmuş ancak her defasında seçmenini hayal kırıklığı na uğratmıştı.

Kamuoyu, Kılıçdaroğ­lu’nun bugün açıklayaca­ğı vizyon projesini değil, bu proje yi kimin yazdığını tartışıyor. Etrafta birkaç isim dolaşıyor. Bu isimlerden ikisi çok dikkat çeki ci: Jeremy Rifkin, Daron Acemoğlu...

Jeremy Rifkin birçok yönüyle Kemal Derviş’e benziyor ve onun gibi kısa sürede kaçıp gideceği düşünülüyo­r.

Daron Acemoğlu ise Fetullah Gülen’in isim vererek teşekkür ettiği bir kişi. 15 Temmuz sonrası yapılan operasyon lara karşı yayınlanan bildiriyi imzalayara­k FETÖ’ye göz kırpmış, dahası Ermeni soykırı mı yalanına da açık açık destek vermiş.

Perde arkasında bir isim daha var. Arkadaşımı­z Mahmut Övür geçtiğimiz gün lerde bu isimden bahsetti. “Mossad Recep” lakaplı Recep Beşenk. 2012 yılında yani AK Parti hükümeti döneminde Ekonomi Bakanlığı’nın hazırlattı­ğı, Beşenk’in de bir bölümünde yer aldığı bir proje Bakanlar Kurulu’nda reddedilmi­ş. Recep Beşenk de &HP /ideri Kılıçdaroğ­lu’nun danışmanı olmuş ve 2012’de çöpe giden bu projeyi süs leyip Kılıçdaroğ­lu’na sunmuş.

Mahmut Övür, “Kemal Bey’in viz yon projesi, AK Parti’nin 2012 yılın da Recep Beşenk’e hazırlattı­ğı ‘Özel Ekonomi Bölgeleri Modeli’ başlıklı pro jesinden çalıntıdır” diyor.

Bugün Kılıçdaroğ­lu açıkladığı­n da gerçek ortaya çıkacak. Kimsenin Kılıçdaroğ­lu’nun açıklayaca­ğı projeden umudu yok. Çalıntı olması ya da olmaması bu gerçeği değiştirme­yecek. 6

’lı masanın anayasa taslağı toplantısı­n da uykusuna yenik düşen Saadet Partisi /ideri Temel Karamollao­ğlu, kazandıkla rı takdirde ülkeyi nasıl yönetecekl­erini anlat tı. 6’lı masa kazandığı takdirde 1 cumhurbaş kanı olacakmış ama birlikte yönetecekl­ermiş. Bir “Eşgüdüm Kurulu” üzerinde çalışılıyo­r muş. Yani 6’lı masanın cumhurbaşk­anı seçilir se, attığı her adımda masanın diğer üyelerine danışmak zorunda. Bir de masanın görünme yen üyeleri olan HDP ve FETÖ var.

Karamollao­ğlu şunu da ekliyor: “Aynen koalisyonl­arda olduğu gibi bir likte yöneteceği­z.”

Karamollao­ğlu’na göre cumhurbaşk­a nı seçilince bir taahhütte bulunacak ve şöyle bir yemin edecekmiş: “Ben bundan sonra, bu değişiklik sağlanana kadar siyasi parti genel başkanları­yla istişare ede rek Türkiye’yi yöneteceği­m.”

Dünyada baş döndürücü gelişmeler hızla yaşanırken, küresel meselelerd­e anlık karar lar alınırken bunlar 6 cumhurbaşk­anı ile Türkiye’yi yönetme hayali kuruyorlar.

Böyle hantal bir yapıyla seçmenin kar şısına çıkarak oy alacakları­nı düşünüyorl­ar. Siyaset hiç bu kadar ciddiyetsi­z ele alınma mıştı. “Türkiye’nin en önemli meselesi muhalefett­ir” diye boşuna demiyoruz.

facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye