Sabah

Türkiye bunu hak etmiyor

- HİLÂL KAPLAN

Ak Parti, geç tiğimiz ay “7ürkiye Yüzyılı” başlık lı programla seçim startını vermişti.

CHP de “İkinci Yüzyıl’a Çağrı” başlığıyla hem seçim startını verdi hem de Kılıçdaroğ­lu’nun adaylığı nı bir nevi tescil ettirmiş oldu.

CHP’nin başlığında­ki Ak Parti’den alınan bariz “ilham” dışında iki prog ram arasında bir benzerlik yoktu: Salondaki koordinasy­onsuzluk, formatın sanki panel ortamıymış gibi olağanlığı, katılımcıl­arın durgunluğu, vb.

Kılıçdaroğ­lu bir lider olarak orta ya kendini koymak yerine bol bol ekip tanıtımı yaptı. Ancak çevresine topladığı insanlar ya siyasette kendi ni şimdiye dek gös terememiş albeni si olmayan kişilerdi ya da CV’si güzel ama ne siyaset ne de devlet tecrübesi olmayan kişilerdi.

Programa dair en büyük eleştirim se Amerikalı danışman Jeremy Rifkin ile CHP’nin kurduğu ilişkiydi. Düşünseniz­e Türkiye gibi büyük bir ülkenin ikinci partisisin. Ana muhalefeti­sin. İktidardan sonraki en önemli temsil sahibisin.

Ve parasını verip tuttuğun Amerikalı bir danışman, tenezzül edip Türkiye’ye bile gelmeden, Washington’daki evinden bağlanarak size ders anlatıyor. Siz de “Atatürk’ün partisinin lide ri” olarak ekibinizle oturduğunu­z yer den ders dinler gibi onu dinliyorsu­nuz. Üstelik bunun da övünülecek bir durum olduğunu sanıyorsun­uz ve “7ürkiye bunu hak ediyor” diyerek takdim edi yorsunuz.

Üstelik Rifkin, buzul çağından okya nuslardaki gaz emisyonuna her yerde yaptığı klişelerle dolu bir sunum yaptı. Ne Türkiye’nin acil sorunların­dan ne de ülke iç dinamikler­inden haberdar dı. Salonda ise kulaklıkla­r sadece pro tokolde olduğu için geride kalan hiçbir CHP’li İngilizce bilmiyorsa konuşulanl­a rı anlamadı.

“Sömürge ruhlu” olmak nedir diye sorulsa, bu fotoğrafı göstermek yeterli aslında. Türkiye bunu hak etmiyor!

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye