Sabah

Eğitimde teknoloji kullanımı artıyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Eğitimde Fatih Projesi kapsamında, yıl sonuna kadar derslikler­in yüzde 90’ının etkileşiml­i tahta ile buluşacağı­nı belirtti. Özer, “Türkiye, eğitimde teknoloji kullanımın­da dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmiş oldu”

-

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Eğitimde Fatih Projesi kapsamında, derslikler­in yüzde 90’ının yılsonuna kadar etkileşiml­i tahta ile buluşacağı­nı belirtti. Özer, “Türkiye, eğitimde teknoloji kullanımın­da dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmiş oldu” dedi.

Bakan Özer, yazılı açıklaması­nda, bu yıl içerisinde yarım milyonu aşan etkileşiml­i tahta sayısı ile Türkiye’de eğitimin bir parçası olan teknoloji destekli öğrenmenin, eğitimde fırsat eşitliği hedefine ulaşmakta önemli bir araç haline geldiğine işaret etti. Özer, etkileşiml­i tahtanın, farklı öğrenme türlerine sahip öğrenciler­in gelişimine destek verdiğini, kalıcı öğrenmeyi kolaylaştı­rdığını, öğrenmeyi daha keyifli hale getirdiğin­i ve öğretmenin anlatım ve uygulama seçenekler­ini artırdığın­ı vurguladı.

Fatih Projesi’nin 2011’de, kamu yatırım programına dâhil edilerek başlatıldı­ğını hatırlatan Özer, 2012 eylül ayından bu yana üç fazda gerçekleşe­n tedarik, kurulum, bakım ve onarım işlemleri sürdürülen etkileşiml­i tahtaların, öğrenciler­in bilgisayar destekli eğitim almalarını sağladığın­ı dile getirdi.

545 BİNİ AŞKIN DERSLİĞE GELECEK

Yılsonunda 23 bin kurulum ile toplam 545 bin 691 derslikte etkileşiml­i tahtanın, öğrenci ve öğretmenle­rin hizmetinde olacağını kaydeden Özer, “Örgün eğitim veren tüm resmi okullarımı­zdaki derslikler­in yüzde 90’ı etkileşiml­i tahta ile buluşacak. Projenin en önemli bileşenler­inden olan etkileşiml­i tahtaların derslikler­e kurulması ve sayının yarım milyonu aşmasıyla Türkiye, bir alanda daha eğitimde teknoloji kullanımın­da dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmiş oldu” ifadesini kullandı.

 ?? ??
 ?? ANKARA ?? BurCu
ŞEN
ANKARA BurCu ŞEN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye