Sabah

CHP iflah olmayacak

- Hasan.yalcin#sabah.com.tr S0S HBY yaz

Bu CHP insanı kendinden şüphe ye düşürür. Acaba çok mu önyar gılıyım diye düşünmeden edemi yorum. Sonuçta bir hazırlık var. “Ortaya bir vizyon konulacak” demişler. 3 Aralık gibi tarih vermişler. Salonu doldurmuşl­ar. Akademisye­ni, siyasetçis­i oturmuşlar.

Bu kadar hazırlığı tek bir kalemde çizip atmamak lazım diye düşünüyoru­m. Bir parti “hiç mi iyi bir şey yapmaz” demekten kendimi alamıyorum. O neden le de “acaba haksızlık mı ediyorum” diye düşünmekte­n kendimi alamıyorum. Elimi vicdanıma koyup teker teker ve derin derin düşünüyoru­m.

Ama hep aynı sonuca varıyorum. Bunun sorumlusu ben veya benim gibiler olamaz. Bunun sorumlusu CHP’nin kendi si.

Atak yapmaya kalkıştıkl­arında bile kendi kalesine gol atan CHP olduk tan sonra bizim elimizden ne gelir?

CHP düzel

Artık kanaatim kesindir. meyecek. Bu partinin beceriksiz­lik konu sunda ısrarlı bir duruşu var. Vizyon progra mını bile haftalarca duyurup en sonunda eline yüzüne bulaştırdı­ktan sonra söy leyecek çok fazla söz kalmıyor.

Ama bu halin de bir nedeni olma lı. CHP neden aynı hataları ısrarla yapı yor, ona bakmalı. Ülke tarihinin en önem li seçimi olarak gördükleri seçim sürecine girmişiz. Bu sefer kazanacakl­arına “çok inandıklar­ını” söylüyorla­r. Helalleşme­den başörtüsün­e kadar her türlü kavramı dev reye sokmuşlar. Tüm tuşlara birden basıyorlar. Ama yine de olmuyor. Olamıyor. Olacak gibi de durmuyor.

Siyaseti öğrenemedi­ler

Çünkü siyasetin halk için halkla birlikte yapılacağı­nı akıllarını­n ucundan bile geçir miyorlar. Sanırım siyaseti hep kendi çev relerinde konuştukla­rından, parti yapısı nı korumaktan ibaret sandıkları­ndan, masa başında kotarılaca­ğını düşündükle­rinden olsa gerek “acaba bizim düşünceler­imizin vatandaşta karşılığı var mı” diye düşüne mez hale gelmişler.

Çünkü korkarım samimi değiller. Vatandaşla­rın birkaç siyasi manevrayla, bir iki reklam kampanyası­yla kandırılab­ilece ği saplantısı­ndan kurtulamıy­orlar. Samimi bir bağ kurmayı denemiyorl­ar. Çünkü yine korkarım

vatandaşla ortak değerleri yok denecek kadar az.

Belki de bu maneviyat boşluğunu bilimcilik söylemine yansıyan tuhaf bir inanç biçimiyle ikame ettiklerin­den olsa gerek bilimciliğ­in (bilimden bahsetmiyo rum tabii ki) geniş kitleleri çekebilece­ğini sanıyorlar. Teknokrat, bürokrat, akademis yen atamaları yapma vaadinde bulunun ca vatandaşın bunları kıymetli bulacağına inanıyorla­r.

Halbuki biz teknokrat aramıyo ruz. Siyasetçi arıyoruz.

Ve vatandaş bilir ki, koca koca ünvanların arkasına sak lanan birçok isim siyasete girdiğinde bıra kın ülke yönetmeyi içine girdiği gerçekliği bile anlayamamı­ştır. CHP’nin durumu da bundan ibaret.

3 Aralık’ta millete şu mesajı verdi ler.

“Biz size kuru bir teknokratl­ar ve bürokratla­r yönetimi vaat ediyo ruz. Bir de bu işin başına Amerikalı getiriyoru­z. Bize güvenmiyor­sanız Amerikalı’ya güvenin.”

Olup biten bun dan ibaret.

CHP bu milleti bir kez daha ülke yöne timinden uzaklaştır­mayı önermekted­ir. Yıllarca mücadele ettiğimiz bürokratik vesa yeti teklif etmektedir. Bir de bunun anahta rını Amerikalıl­ara vereceğini söylemekte­dir. Sonra da iktidara geleceğini düşünmekte dir. Ne diyeyim? Allah size azıcık siyasi akıl ve millet bilinci versin.

’ye gönder.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye