Sabah

BİZE YERLİ VE MİLLİ BİR ZEKA LAZIM

Başkan Erdoğan, Kılıçdaroğ­lu’nun ‘vizyon belgesi’ni eleştirdi: Elin birilerini toparlamış, vizyon açıklamış. Amerika’dan bilmem kim, şuradan bilmem kim. Bize yerli, milli bir zihniyet ve zeka lazım. Siz gençlerdek­i akıl onlarda yok. Vizyon orada değil, v

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’ya gerçekleşt­irdiği ziyaret sonrasında Haliliye ilçesindek­i İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gençlik Buluşmalar­ı” programına katıldı. Gençlerle buluşmaya sanatçı İbrahim Tatlıses ile gelen Erdoğan, programda söylenen türkülere de eşlik etti. Gençlerin sorularını yanıtlayan ve onlarla sohbet eden Erdoğan şunları söyledi:

VİZYON ORADA DEĞİL ŞANLIURFA’DA: Bay Kemal güya zihinde ne var onları anlatıyorm­uş. Elin birilerini toparlamış, uyuyanlar mı ararsın, ne dediği anlaşılmay­an sözler mi ararsın. Biz Şanlıurfa’da zihin devrimi

KOSGEB başta olmak üzere devlet kurumların­dan hibe, kredi, fon alarak iş kuran kadınlar AK Parti’nin ‘Kadınlarla Büyük Türkiye’ programınd­a buluştu. Öyküleriyl­e ilham veren 40 bin 652 girişimci kadından dördü SABAH’a konuştu AYŞEGÜL GÖKTAŞ: 110 bin lira KOSGEB hibesiyle atölye kurdum. 10 çalışanım var. Devletimiz­e teşekkür ederim NEZİHE FİLİZ TOKER: Babaannemd­en öğrendiğim kemik suyundan KOSGEB hibesiyle binlerce kavanoz satmaya başladım. Çalışmak isteyenin arkasınde her zaman devlet var EMİNE KILIÇ: 12 yıl önce KOSGEB’le tanıştım, hayatım değişti. 15 ülkeye ürün satıyoruz

SEVİLAY ACAR: Kooperatif projemiz devlet desteğiyle binlerce girişimci kadına ulaştı

AK Parti Kadın Kolları’nın 81 ilde tamamlanan ‘Kadın Emeği Türkiye’nin istikbali’ buluşmalar­ının 81’incisi İstanbul Üsküdar’da gerçekleşt­irildi. ‘Kadınlarla Büyük Türkiye’ yolunda programınd­a devletten destek alarak iş kurma hayalini gerçekleşt­iren birçok kadının ilham verici öyküsü anlatıldı. KOSGEB, Tarım ve Orman Bakanlığı, İŞKUR, Ticaret Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlar­ının iş kurmayı ve meslek sahibi olmayı isteyen kadınlara sağladığı hibe, kredi, fon ve projeler hakkında bilgilendi­rmelerin yapıldığı bu program aracılığıy­la 40 bin 562 kadın girişimciy­e ulaşıldı. O kadınlarda­n dördü İstanbul programı sonrası hikayeleri­ni SABAH’a anlattı:

AYŞEGÜL GÖKTAŞ TEKSTİL ATÖLYESİ PATRONU

AYŞEGÜL Göktaş İstanbul Bayrampaşa ilçesinin Altıntepsi mahallesin­de yaşıyor. 1.5 yıl önce hayallerin­i gerçekleşt­irmek için başvurduğu KOSGEB’den 110 bin lira hibe desteği alarak tekstil atölyesi kurdu. Avrupa ülkelerine ihraç edi- len ürünlerin dikiminin yapıldığı atölye 10 çalışana ekmek kapısı oldu. İleride imalat yaparak kendi markasıyla dünyaya açılmak isteyen Göktaş “KOSGEB’i bilmiyordu­m. Öğrenip araştırdık­tan sonra aldığım destekle uzun süredir kurduğum hayalleri gerçeğe dölüştürdü­m. Rabbim devletimiz­den razı olsun. Hayatımda bundan sonra keşkelerim olamayacak iyikilerim olucak. Bunu devletime borçluyum. Evde oturan bayanlara tavsiyem ‘Acaba mı?’ diye düşünmek yerine devletin verdiği destekler için başvuru yapmaları. Bunun sayesinde de kadınlarım­ıza cesaret vermiş olacağız. Devletime teşekkür ediyorum” dedi.

NEZİHE FİLİZ TOKER İLİKLİ KEMİK SUYU ÜRETİCİSİ

İSTANBUL’DA yaşayan 42 yaşındaki Nezihe Filiz Toker, babaannesi­nden öğrendiği kemik suyunu yıllarca yapıp ailesine içirdi. 2 çocuk annesi kadın, arkadaşını­n tavsiyesiy­le 2018’de kendi markasını kurdu. KOSGEB’den ileri seviyede girişimcil­ik hibesi alan Toker başlangıçt­a 50 kavanoz satarken siparişler­e yetişemeyi­nce İstanbul Çengelköy’de kurduğu yapacağız dedik, yaptık ve açıkladık. Vizyon orada değil vizyon Şanlıurfa’da. Yarına dair vizyonun kalemşörle­ri gençler sizsiniz, kendinize güvenin inanın. Yarının projesini beraber hazırlayac­ağız, bunu kimse inkar edemez.

(6’lı masanın hesapları ile ilgili soru soran gence) Sendeki zeka, siyaset mantığı onlarda yok. Onların derdi bu masadan kim ne kapar. Vizyon açıklamış, vizyon açıklarken vizyon denilen şeyin içinde Amerika’dan bilmem kim, şuradan bilmem kim. Bize yerli ve milli bir zihniyet ve yerli ve milli bir zeka lazım. Yani sen lazım sen.

BİZE YERLİ VE MİLLİ ZİHNİYET LAZIM:

DİĞERLERİ GÖKTEN İNDİ BEN GENÇLİKTEN GELDİM:

Türkiye siyasetind­e bu kardeşiniz, abiniz dışında gençlik kollarında­n gelmiş kimse yok. 18-20 yaşından itibaren gençlik kollarında yetişmiş bir siyasetçiy­im. Diğerleri öyle değil, gökten zembille inmişler. Gençlik yıllarıyla birlikte siyasette yarım asrı geriden bırakan büyüğünüz olarak artık sizlerin misafiri olduğunu rahatça söyleyebil­irim. Biz kutlu bayrağı, emaneti nasıl daha önceki nesillerde­n geri aldıysak çok yakında sizlere devredeceğ­iz. Bizden önceki kuşak ve bizim kuşağımız demokrasi ve kalkınma bakımından Türkiye’nin belki de en sancılı dönemini yaşadı. üretim yerinde 8 kadını istihdam sağlayarak işini genişletti. Aslen Mersinli olan Toker şimdi binlerce eve ilikli kemik suyunu sokarak sağlıklı beslenmeye de katkıda bulunuyor. Toker “Kadını güçlendirm­ek, ülkeyi güçlendirm­ektir. Çalışmak isteyen kadınlarım­ızın arkasında devlet var ve desteğini esirgemiyo­r” dedi.

EMİNE KILIÇ TEKSTİL ÜRETİCİSİ

EMİNE Kılıç (37) erken yaşta evlenince ilkokuldan sonra okuyamadı ve hayallerin­i de yıllarca öteledi. 2 çocuk annesi bir ev hanımıyken 12 yıl önce KOSGEB’in girişimcil­ik kursuyla hayatı değişti. İnternette­n eşarp satmaya başlayan Kılıç, 2014’te KOSGEB’den aldığı 50 bin liralık destekle işini büyüterek kadın giyim üzerine fason üretime geçti. 15 ülkedeki 300’e yakın müşterisin­esatışı yapan Kılıç’ın 60 çalışanı var. Kılıç

“Biz kadınlar bir hayal kurduk, devletimiz gerçeğe dönüştürdü” dedi.

■ SİYASETİN MERKEZİNDE­YİZ: Her ne kadar birileri, gençlerimi­ze kendi zihin dünyaların­da ‘çantada keklik’ gibi bakıyor olsa da bizim tespitleri­miz hiç de öyle olmadığına işaret ediyor. Kusura bakmayın çantada keklik yok, çanta dolu. Bugün Dünya Engelliler Günü... ‘Engelli’ diyerek, zihin dünyaları engellerle dolu olanları birbirine karıştırma­yın. Birilerini­n zihin dünyaları engelli. Bizim engelli kardeşleri­mizin zihin dünyaları sapasağlam. Sizlerle sohbetleri­mizde öyle çarpıcı analizlerl­e, öyle isabetli tespitlerl­e, öyle akılcı tekliflerl­e karşılaşıy­oruz ki inanın bunca yıllık tecrübemiz­e rağmen bizim de ufkumuz genişliyor. Türkiye’de gençlik teşkilatın­ı, partisinin angarya işlerini yaptıracak bir araç değil de politikala­rının merkezine yerleştirm­iş ilk parti biziz. Biz ne sağdayız ne solda, biz siyasetin merkezinde­yiz.

BİZ DÜNYAYA DEĞİL DÜNYA TÜRKİYE’YE BAKSIN:

Eskiden Şanlıurfa’nın havalimanı böyle güzel yolları mı vardı? Eskiden 24 saatti, şimdi 12-13 saat. Bu kadim mücadeleni­n en zor kısmını geride bıraktık. Artık ödediğimiz bedellerin, döktüğümüz alın terinin karşılığın­ı alma vakti gelmiştir. Bunu sizinle alacağız. Artık dünyaya şöyle bakacağız; Biz dünyaya değil dünya Türkiye’ye baksın.

■ GENÇLER EN BÜYÜK TEMİNATIMI­Z: Gençlerimi­zin bilgisi, donanımı, öz güveni Türkiye Yüzyılı’nın en büyük teminatıdı­r. Hamasetle, demagojiyl­e, yalanla, çarpıtmayl­a yönlendiri­lemeyecek bu gençliğin azim ve cesaretind­en aldığımız güçle 2023 hazırlanıy­oruz.

■ DOĞALGAZ MÜJDESİ: Karadeniz gazında 540 yeni sondaj çalışması var. Sayın Putin’in ifadesiyle Türkiye’yi bir hat yapma durumu. Avrupa’ya, sağa sola gidecek olan doğal gazın Türkiye üzerinden dağıtımını­n yapılması gibi bir düşünce var. Biz de onun hazırlığı içindeyiz.

SEVİLAY ACAR

NAR KADIN KOOPERATİF­İ YÖNETİM KURULU

BAŞKANI

SEVİLAY Acar ve arkadaşlar­ı İstanbul Kalkınma Ajansı ve Sosyal Gelişimi Destekleme Programı’ndan aldığı hibe destekleri­yle kooperatif­çiliğin gelişimi için proje hazırladı. Acar “Ben proje koordinatö­rüyüm.

Kooperatim­iz 7 üyeden ve binlerce kadın girişimcid­en oluşuyor. Ürünlerini satmak isteyenler için ücretsiz e-ticaret sitemiz var. Devlet desteğiyle geldiğimiz noktadan çok daha büyük mecralara açılmak istiyoruz” diyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Başkan Erdoğan, Şanlıurfa’da bir araya geldiği gençlerin sorularını yanıtladı, sanatçı İbrahim Tatlıses’in türkülerin­e eşlik etti.
Başkan Erdoğan, Şanlıurfa’da bir araya geldiği gençlerin sorularını yanıtladı, sanatçı İbrahim Tatlıses’in türkülerin­e eşlik etti.
 ?? ?? Ayşegül Göktaş
Ayşegül Göktaş
 ?? ?? Emine Kılıç
Emine Kılıç

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye