Sabah

CHP’nin geleceği ABD’li kayyuma emanet

- MEHMET BARLAS mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Türk siyasetind­e üslup farkı reka bet kavramını devre dışı bıraktı. Özellikle CHP lideri Kılıçdaroğ­lu ve 6’lı masa amaçlarını­n seçim kazan mak ve ülkeyi yönetmek demek olma dığını adeta ispat etmeye çalışıyorl­ar.

6’lı masanın teorisyenl­eri, kim Cumhurbaşk­anı seçilirse seçilsin kendi lerine danışılmad­an hiçbir adımın atıl mayacağını ileri sürüyorlar.

Anlayacağı­nız seçilmiş bir Cumhurbaşk­anı, 6’lı masanın üye lerinden teker teker onay almak zorunda. Bir de masanın görünme yen üyeleri olan FETÖ ve HDP’yi de unutmayalı­m.

Böyle ülke yönetilir mi? Elbette yönetilmez. ABD de bunun farkında ki şimdiden danışman adı altında bazı ABD kayyumları danışman adı altın da siyasette belirmeye başladı. İsimleri danışman ama Türkiye’ye gelmeye bile tenezzül etmiyorlar. Talimatlar­ını tele konferansl­arla veriyorlar. 6’lı masa kazanması durumunda danışman görüntüsün­deki bu yabancı danışman lardan talimat bekleyecek. Bu danış manlar Türkiye’de olmayacak, video konferansl­arla siyasete müdahale ede cekler.

Kılıçdaroğ­lu’nun vizyon projesi ni biraz izledim. İnandırıcı­lıktan yoksun hayali vaatler havalarda uçuşuyordu.

Ancak itiraf etmedikler­i bir şey var; Seçilirler­se Türkiye’nin anahtarını küresel güçlere teslim edecekler. CHP’nin geleceğini­n ABD’li danışman Jeremy Rifkin’e emanet edilmesini­n başka ne açıklaması olabilir ki?

Enerjide de tam bağımsızlı­k yolunda

Gördüğünüz gibi 6’lı masanın duru mu içler acısı... Keşke Türkiye’deki muhalefet bu durumda olmasa... Peki iktidar neler yapıyor?

Cumhurbaşk­anı Erdoğan ise seçim sürecine girmiş olmamıza rağmen ülke nin sorunların­a çözüm bulmak için koş turmaya devam ediyor. Türkiye’nin alt yapısını tamamlarke­n gelecek yüzyılını da planlıyorl­ar.

En son olarak Gabar dağla rı arasında çok büyük petrol rezer vi olduğu yönünde müjdeli haber ler geliyor. Detayların­ı sanırım yakında Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan öğreniriz.

Erdoğan, önümüzdeki yüz yılda başta enerji olmak üzere Türkiye’nin her yönden kendine yeten bir ülke olması için gereken adımları hızla atıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye