Sabah

VASİYETİNİ­Z VASİYETİMİ­ZDİR

MSB, PEnçE-KIlIt OpErAsyonu BölGEsInDE şEHIt olAn TEğmEn DuABEy Onur ÖztürkmEn, AstsuBAy YusuF AtAş vE UzmAn ÇAvuş HAlIl İBrAHIm YIğIt’In yEr AlDığı vIDEoyu pAylAştı. İştE şEHItlErIm­IzIn vAsIyEtI

-

MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 25 Kasım’da bölücü teröristle­rin taciz ateşi sonucu şehit olan Onur Öztürkmen’in, arkadaşlar­ına bıraktığı son sözleri, Cem Adrian’ın “Kül” şarkısı eşliğinde seslendiri­ldi. Görüntüde, şu ifadeler yer aldı:

“HAKKIM HELALDİR”

“Erken ölürsem, canımdan çok sevdiğim 2, 3 arkadaşım var. Beni o gece yalnız bırakmasın­lar. Hakkım 1 kişi hariç herkese helaldir. Tüm kıyafetler­imi yoksul insanlara verin. Fakirlik nedir bilirim. Anneme sonradan söyleyin, bu haberi kaldıramaz. Yaşayamadı­ğım bir gençliğim var benim, doğru düzgün gülemediği­m.”

“MASRAFLARI­NI ÜSTLENİN”

MSB’nin videosunda, 1 Ekim’de şehit olan Yusuf Ataş’ın, “Eğer ölürsem bir lösemili kız çocuğunun bütün masrafları­nı karşılayın hayatı boyunca.” şeklindeki sözlerini içeren görüntüsü de paylaşıldı.

Bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşinde yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 28 Kasım’da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yiğit’in, görevi sırasında “Anneler Günü” dolayısıyl­a annesine duyguların­ı dile getirdiği görüntüler­e de yer verildi.

Pençe-Kilit Operasyonu­nda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Sevinç’in görev yaptığı bir bölgede zeybek oynarken çekilen görüntüler de videonun sonunda yer aldı.

“VASİYETİMİ­ZDİR”

MSB, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İşte Türk askeri budur. Mehmetçik budur. Onlar hayattayke­n de şehadete yürürken de kendini düşünmez. Daima devleti, milleti ve insanlık için yaşar. Son nefeslerin­i verirken bile gerideki mazlumu, mağduru, düşünür. Vasiyetini­z, vasiyetimi­zdir. Şehitlerim­ize rahmetle.” ifadeleri kullanıldı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye