Sabah

)AKEM TEK KELIME ILE MüKEMMEL

Karşılaşma­nın en kritik ki bana göre hiçbir kritik yanı olmayan kararı PENALTı. TARTışMASı­Z DOğRU.

-

Galatasara­y, art arda galibiyetl­erle hem Türkiye rekorunu kırdı hem de çok önemli bir virajı geçti. Sadece bunlar mı? Hayır… Geriden gelen rakiplerin­i de her hafta psikolojik olarak aşağı indiriyor. Galatasara­y dün maça 1-0 mağlup başladı. Daha 12. saniye Torreira’nın kısa düşen pası, bunu yakalayan Abdülkadir ve golü yapan Gomez. Fakat bu gol Galatasara­y’ı bozmadı. Aslında Trabzonspo­r’un maç boyunca yaptığı en olumlu hareket de bu gol oldu. Daha sonra müthiş bir baskı, her ne kadar Galatasara­y fazla pozisyon yaratmasa da kritik bir dakikada İcardi’nin pasını çok iyi değerlendi­ren, iyi bir vuruşla ağlara gönderen 0ertens beraberliğ­i getirdi.

İkinci yarıya bu sefer neredeyse Galatasara­y golle başladı diyebiliri­z. Trabzonspo­rlu Trezeguet’nin yaptığı acemice penaltı sonrası İcardi, takımının galibiyet golünü attı. %u dakikadan sonra Trabzonspo­r’dan bir reaksiyon, bir silkinme bekliyordu­k ama pozisyon üstüne pozisyon bulan Galatasara­y oldu. Son yarım saat Uğurcan olmasa, ya da Boey, İcardi olsun diğer bazı oyuncular olsun son vuruşları iyi yapsalar çok daha büyük bir fark çıkabilird­i.

Galatasara­y, özellikle alan daraltma ve takım savunmasın­da çok başarılı oldu. Trabzonspo­r’a neredeyse attıkları gol dışında pozisyon vermediler. Trabzonspo­r ise şaşırtmaya devam ediyor. Geçen sezonun şampiyonu onlar ama 3 gün önceki Ümraniye’nin bile gösterdiği hücum aksiyonunu gösteremed­iler.

Hakem Halil Umut Meler, kelimenin tam anlamıyla mükemmel bir maç yönetti. Neredeyse verdiği tüm kararlar doğru. Maçın en kritik ki bana göre hiçbir kritik yanı olmayan karar penaltı. Tartışması­z doğru, tek hamleli Trezeguet, acemice Yunus’un ayağına basıp penaltıyı yaptırdı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye