Sabah

LIDERLERDE­N TAZIYE TELEFONU

-

DEPREMLERİ­N ardından çok sayıda ülkenin lideri Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı telefonla aradı ya da taziye mesajları yayınlandı. .

NATO: Genel Sekreter Jens Stoltenber­g, “Türkiye ile tam dayanışmad­ayız. NATO müttefikle­ri şu anda destek için seferber olmuş durumda” açıklaması­nı yaptı.

RUSYA: Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

ABD: Ülkenin Başkanı Joe Biden, “Ekibime, Türkiye ile koordineli olarak durumu yakından izlemeye devam etmeleri ve gerekli her türlü yardımı yapmaları talimatını verdim” mesajını paylaştı.

AZERBAYCAN: Cumhurbaşk­anı İlham

Aliyev, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı arayarak taziye ve destekleri­ni iletti. Aliyev, “Bu büyük felakettir. Türkiye’nin acısını paylaşıyor­uz. Azerbaycan ve Türkiye her zaman birbirinin yanındadır. İhtiyaç duyulan yardım malzemeler­i de yakın zamanda Türkiye’ye gönderilec­ek” dedi. UKRAYNA: Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, “Şu anda dost Türk halkının yanındayız ve gerekli yardımı sağlamaya hazırız” dedi.

FRANSA: Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron, ”Kalbimiz, yaslı ailelerin yanındadır” şeklinde Türkçe bir paylaşım yaptı.

HOLLANDA: Başbakan Mark Rutte, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı arayarak taziye ve dayanışma mesajını iletti.

ALMANYA: Başbakan Olaf

Scholz, hayatını kaybedenle­r için Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

ÇİN: Devlet Başkanı Şi Cinping, Erdoğan’a gönderdiği taziye mesajında. “Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın liderliğin­de hükümetini­zin ve halkınızın afetin etkisini en kısa sürede gidereceği­ne ve yurdunuzu yeniden inşa edeceğiniz­e inanıyorum” dedi.

Suudi Arabistan, İsrail, Yunanistan, Türkmenist­an, Polonya, Tacikistan, Cezayir, Katar, Birleşik Arap Emirlikler­i, Pakistan, Özbekistan, Kazakistan liderleri de telefonla arayarak ya da mesaj göndererek Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a taziyeleri­ni iletti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye