Sabah

Öpsün sizi Charlie Hebdo

- Salih tuna#sabah Fom tr

Leş kargaları her dönemde az çok olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Mesela...

Savaş çıktığında vatan savunması için cepheye koşanlar olduğu gibi savaşı fırsata çevirerek karaborsac­ılık yapan vurguncula­r da hep olmuştur.

Depremde de durum değişmemiş­tir.

Bir yanda bir canı kurtarmak için canı nı feda edercesine canhıraş çalışanlar, bir yanda çapulcular...HHH

Bir yanda enkaz altında can çekişenler, bir yanda fırsattan istifade ederek yağmaya koşan tahtakurus­u karakterli densizler...

Neyse ki densizler çoğunlukta değil. Fakat siyaset bezirgânla­rı da hiç az değil.

Malumunuz, bir yanda askeriyle, poli siyle, sivil toplum örgütleri, vakıfları ve gönüllü erenleriyl­e seferber olan bu aziz millet, bir yanda siyasi çıkar peşinde koşan siyaset bezirgânla­rı var.

OHAL (Olağanüstü Hal) ilan edildi, artık hiçbir densiz yağmaya koşamayaca­k.

Kimsecikle­r de fırsat bu fırsat deyip, bat taniye vesaire gibi ihtiyaç malzemeler­ine paşa gönüllerin­e göre zam yapamayaca­k.

OHAL sayesinde devlet deprem bölge si için ihtiyaç duyduğunda iş makineleri­ne, jeneratörl­ere, karavanlar­a ve barınak için otellere el koyabilece­ktir.

Fakat...

Hiçbir OHAL, deprem felaketini istis mar ederek siyasi çıkar elde etmeye çalışan lara engel olamaz. Habis insanların vicdan sızlığını yok edemez.

Depremde çapul toplamak nihayetind­e adi hırsızlıkt­ır.

Peki deprem üzerinden “siyasi yağ maya” kalkışmak nedir?

★★★

Deprem afetinde rövanşist duygular la hareket etmek en hafif ifadeyle düşkün lüktür.

Birkaç meczubun 99 depreminde ser dettiği lakırdılar­ın “intikamını” Maraşlı, Antepli, Hataylı kardeşleri­mizden almaya kalkışmakt­an daha iğrenç düşkünlük yok tur.

Hiçbir gerzeklik, “Deprem bölgesinde­ki insanlar AK Parti’ye oy verdikleri için Allah onları cezalandır­dı...” demenin gerekçesi veya bahanesi olamaz.

Aynı şekilde...

Afganistan, İran, Endonezya, Pakistan ve Türkiye’deki depremleri­n nedenini “Siyasal İslamcılar­a” bağlamak da düşkün lüktür.

Fransız solcusu İslam’dan, sağcısı Müslümanla­rdan nefret eder.

Bunlar aynı anda hem İslam’dan hem Müslümanla­rdan nefret ediyorlar. Müslüman bir ülkede “salyangoz” satma ya kalkıştıkl­arından dolayı da “siyasal” kelimesind­en kendilerin­e maske yapıyorlar.

Hiçbir maskenin bu kâfirliği örtmeye gücü yetmez.

Türkiye’deki deprem hakkında, “Tankları göndermeye gerek kal madı” karikatürü çizen Charlie Hebdo öpsün sizi, ne diyeyim.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye