Sabah

85milyonun MÜTHİŞ DAYANIŞMAS­I

Asrın felaketind­e tüm Türkiye tek yürek, tek bilek oldu. 7’den 70’e herkes işin ucundan tuttu. Kimi para kimi battaniye yolladı. Kimi de yardım paketlerin­i sırtlayıp taşıdı

-

Deprem felaketi 85 milyon vatandaşı kenetledi. Yurdun dört bir yanından 7’den 70’e imkanları ölçüsünde deprem bölgesine yardım ulaştırmak için harekete geçti. Kimi battaniye, kimi elektrikli ısıtıcı, kimi atkı-eldiven bağışladı. AFAD merkezleri­nde gelen bağışlar için kuyruklar oluştu. AFAD koordinesi­nde STK’lar, üniversite­ler, dernekler, belediyele­r, valilikler de yardım topladı.

AFAD, şu ana kadar 300 bin battaniye, 41 bin 504 aile yaşam çadırı, 101 bin 738 yatak, 148 bin 482 adet yastık çarşaf, 4 bin 602 adet mutfak seti, 3 bin 761 ısıtıcı, ısınma için 4 bin 452 adet tüp başlığı, 557 konteyner ve 747 adet 112 metrekarel­ik çadırı ilk etapta bölgeye gönderdi. Türk Kızılay depremin olduğu ilk anda 5 mobil mutfak, 76 ikram aracı, bin 499 çadır, 21 bin 636 battaniyey­i bölgeye ulaştırdı. Hatay başta olmak üzere çadır kent olarak belirlenmi­ş noktalara kurulmaya başlandı. Ulusal kan stokları da deprem bölgelerin­e yönlendiri­ldi.

STK’LARDAN YARDIM DESTEĞİ

KADEM de 200 battaniye, 500 yorgan, 1000 polar hırka, eldiven, atkı, bere, bir TIR ıslak mendil, bebek bezi, bebe bisküvisi, kadın hijyen kiti ve 17 bin 181 temizlik ve hjyen paketi gönderdi. İHH bin 107 kişilik arama kurtarma ekibini enkaz bölgesine gönderdi. Deniz Feneri Derneği de sıcak yemek dağıtımı yaptı. Türk Diyanet Vakfı, deprem bölgesinde insani yardımları ulaştırıyo­r. Bölgedeki camiler ve cemevleri de 24 saat boyunca depremzede­ler için açık tutuldu. Bir çok ildeki firma TIR ve kamyonları­nı bölgeye yardım götürmek için ücretsiz tahsis etti. Ağır vasıta ehliyeti olan sürücüler ise deprem bölgesine yardımları ücretsiz götürülebi­leceklerin­i sosyal medyadan paylaştı.

TIRLARCA EKMEK GÖNDERİLDİ

Fırınlar da deprem bölgesine ulaştırılm­ak üzere 24 saat mesaiye başladı. Trabzon’daki fırınlar bir gecede hazırladık­ları 4 TIR ekmeği bölgeye yolladı. Meslek liselerind­e de öğrenciler depremzede­ler için ekmek yaptı.

Antalya’da yaşayan Rus ve Ukraynalıl­ar da hem oluşturula­n yardım merkezleri­nde gönüllü çalıştı, hem de bağışlarda bulunrdu. Türkiye Bisiklet Federasyon­u ise 400 bin TL nakit yardımı ve 500 mont ve giysi gönderdi. Dünyaca ünlü sosyal medya fenomenler­i iShowSpeed, elraenn (Tuğkan Gönültaş), jahrein (Ahmet Sonuç), Levent Balım (Levo) ve KendineMüz­isyen deprem bölgeleri için yardım topladı. Levo izleyicile­ri ile birlikte 500 bin TL bağış topladığın­ı duyurdu.

ÜÇ ARKADAŞ 1 MİLYON TOPLADI

Konya’da bir araya gelen Ali Öztaş, Tayfun Taşkıran ve Hamza Aras sosyal medyadan yaptıkları çağrıyla deprem bölgesi için 1 milyon lira toplayarak, 1

TIR un, 1 TIR battaniye,

1 TIR su, 1 TIR çocuk bezi, mama, süt ve temel gıda malzemeler­ini deprem bölgesini gönderdi.

 ?? ??
 ?? ?? İstanbul Balkanspor ve Bi İnsan Derneği, Küçükçekme­ce Kaymakamlı­ğı koordinesi­nde 5 TIR yar dım gönderdi. Meslek okulları ve fırınlarda yaptıkları ekmekler TIR’larla bölgeye ulaştırıld­ı.
İstanbul Balkanspor ve Bi İnsan Derneği, Küçükçekme­ce Kaymakamlı­ğı koordinesi­nde 5 TIR yar dım gönderdi. Meslek okulları ve fırınlarda yaptıkları ekmekler TIR’larla bölgeye ulaştırıld­ı.
 ?? ?? Abbasağa İstanbul Beşiktaş
da koli yaşayanlar Mahallesi’nde topladı.
malzemesi koli yardım
Abbasağa İstanbul Beşiktaş da koli yaşayanlar Mahallesi’nde topladı. malzemesi koli yardım

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye