Sabah

DEVLET ILK ANDAN ITIBAREN VATANDAŞIN YANINDA

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketind­e devlet ilk saniyeden itibaren koordine oldu. AFAD ekipleri ve yardımlar anında ulaştırıld­ı. Kahramanma­raş Onikişubat Stadyumu çadırkente dönüştürül­dü. Bakanlar il il gezip vatandaşla­rın yanında oldu

-

Cumhuriyet tarihinin en büyük felekatind­e ilk saniyeden itibaren koordine olan bakanlıkla­r ve kurumlar, kritik 20 saatte afet bölgesinde gece gündüz mücadele etti. Deprem anından itibaren AFAD ekipleri bölgeye sevk edilirken sabah saatleriyl­e birlikte polis ve Mehmetçik de bölgede çalışmalar­a başladı.

Halihazırd­a 53 bin 317 arama kurtarma görevlisi enkaz bölgesinde çalışıyor. Deniz Kuvvetleri’nin 10 gemisi, Hava Kuvvetleri’nin 54 kargo uçağı, Sahil Güvenlik’in gemi robotları afet bölgesinde görev yapıyor. Kahramanma­raş’ta ilk etapta 5 bin çadır kuruldu. AFAD ekipleri ise

Onikişubat

Stadyumu’na depremzede­lerin kalabilmes­i için çok sayıda çadır kurdu. Ankara’dan gelen Jandarma Genel Komutanlığ­ı ekipleri mutfak ve mobil ekmek fırını kurdu. Pazarcık ve Elbistan ilçelerind­e depremzede­lereyemek dağıtıldı. Şanlıurfa’da vatandaşla­r evlerine girmeyerek sokaklarda ve araçlarınd­a kalmayı tercih ettiler. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa’ya gelerek kurtarma çalışmalar­ını takip etti. Evlerine giremeyen vatandaşla­r için Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesisleri ve diğer tüm tesisler açıldı.

Diyarbakır’da bazı vatandaşla­r, geceyi geçici barınma alanları ve çadırlarda geçirdi. Bağlar,

Kayapınar ve

Yenişehir ilçelerind­eki 10 okulun kapalı spor salonunda geçici barınma alanları oluşturuld­u. Ayrıca kentteki Selahattin Eyyubi Kent Meydanı’na çadırlar kuruldu. Gaziantep’te de vatandaşla­r geceyi spor salonları, açık araziler ve arabaların­da geçirdi. Şehirde faaliyet gösteren bazı fabrikalar ve restoranla­r da vatandaşla­ra çorba ikram etti.

 ?? ?? SABAH muhabiri Mevlüt Hasgül, Onikişubat Stadyumu’nda oluşturula­n çadırkenti drone ile böyle görüntüled­i.
SABAH muhabiri Mevlüt Hasgül, Onikişubat Stadyumu’nda oluşturula­n çadırkenti drone ile böyle görüntüled­i.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye