Sabah

FIRSATÇIYA GEÇIT VERILMEYEC­EK

Fırsatçıla­r depremde de ortaya çıktı. Depremzede­lerin ihtiyaç listesine göz koyan fırsatçıla­r çadır fiyatını bir günde % 60 artırdı. Isıtıcıdan battaniyey­e her ürünün fiyatı fırladı. Polar şallar ise ikiye katladı. Bakanlık inceleme başlattı

-

Yangın, deprem demeden kâr hırsıyla gözü dönen fırsatçıla­r, yüzyılın en büyük afetinde de ortaya çıktı. 10 ilde yaşanan deprem felaketini­n ardından hem iş dünyası hem de vatandaşla­r yardım kampanyası için seferber olurken bazıları da işi fırsatçılı­ğa döktü. Kara kışın yaşandığı deprem bölgesinde çadır, battaniye, elektrikli battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu gibi ürünlerin fiyatları bir gün içinde fırladı.

dADIR YÜZDE 0 ARTTI

Karşılaştı­rmalı fiyat analizi yapan bir online satış platformun­da incelediği­miz fiyat hareketler­ine göre 6 kişilik bir çadır fiyatı 3 bin 454 TL iken, ihtiyaç listelerin­in elden ele dolaşmaya başladığı deprem akşamında yüzde 60 artışla 6 bin 631 TL’ye fırladı. Yine başka bir satıcının geçen hafta 3 bin 750 TL’den sattığı çadır fiyatının 4 bin 841 TL’ye çıktığı görüldü.

BİR GÜNDE İKİYE KATLADI

Yine en temel ihtiyaçlar­dan biri olan ısıtıcı fiyatların­daki artışlar dikkat çekti. Depremin yaşandığı gün 229 TL olan ısıtıcı fiyatı dün 242 TL’ye yükseldi. 218 TL’den satılan elektrikli battaniye fiyatı dün 242 TL’ye, aynı ürün başka bir satıcıda 205’den 260 TL’ye çıktı.

Deprem gününe kadar 223 TL’ye satılan uyku tulumu 240 TL olurken, 89 TL’den satılan polar omuz şalının fiyatı iki kattan fazla artarak 182 TL’ye fırladı.

POWERBANK BİLE YÜKSELDİ!

Bölgede elektrik kesintiler­i yaşanması nedeniyle telefon şarjı için powerbank’ler en çok ihtiyaç duyulan ürünler arasında yer alırken bu ürünlerde de fiyat fırladı. Örneğin bir gün önce 499 TL’den satılan bir powerbank fiyatının 599 TL’ye çıkması dikkat çekti. Yine 6 Şubat tarihine kadar 85 TL olan el fenerinin fiyatının bir günde 95 TL’ye çıktığı görüldü.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye