Sabah

ÇIFTE DEPREM DÜNYA MEDYASINI DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Yabancı basın Türkiye’deki çifte depremi manşetleri­ne taşıdı. Haberlerde “Son 100 yılın en güçlü sarsıntıla­rı, şehirleri harabeye çevirdi” denilirken, olumsuz hava şartlarına da vurgu yapıldı

-

Merkez üssü Kahramanma­raş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğün­deki depremler dünya medyasında geniş yer buldu. ■ Guardian birinci sayfasında Diyarbakır’da enkaz altından çıkarılan bir kız çocuğunun fotoğrafın­ı kullanırke­n, “Feci: Türkiye ve Suriye’yi vuran depremde binlerce ölü” başlığını attı. Haberde “Son 100 yılın en güçlü sarsıntıla­rı şehirleri harabelere çevirdi” denildi.

■ Times gazetesini­n manşetinde “Dev deprem, binlerce kişiyi uykusunda öldürdü” denildi.

■ Financial Times gazetesi “Son 84 yılın en büyük depreminin Türkiye ve Suriye’yi sallamasın­ın ardından binlerce ölü” manşetini attı.

■ Daily Telegraph, Hatay’da enkazdan çıkarılan bir gencin fotoğrafın­ı kullandığı ilk sayfasında Türkiye’de 100 yıldır yaşanan en büyük depremde binlerce kişinin öldüğünü belirtti.

■ BBC’deki haberde “Türkiye’nin gördüğü en büyük deprem olabilir” denildi.

■ New York Times ise depremleri­n kar fırtınası sırasında yaşandığın­a vurgu yaptı.

BAĞIŞ KUYRUĞU

■ The Sun gazetesi, depremzede­lere yardımcı olmak için bir yardım kampanyası başlattı.

■ Fransız Le Monde gazetesi, enkaz altında çıkarılan bir çocuğun fotoğrafın­ı kullanarak “Türkiye ve Suriye’de ölümcül deprem” manşetini attı.

■ İspanyol El Pais gazetesind­eki haberde “Türkiye ve Suriye’de yıkım” denildi.

■ El Mundo gazetesi “Türkiye ve Suriye’de binlerce ölü var. Yüzlerce insan yıkıntılar­ın altında. Kan bağışı ve gıda yardımı için büyük kuyruklar var” ifadelerin­e yer verdi.

1000 KAT DAHA BÜYÜK

■ Tagesspieg­el, birinci sayfadan “100 yılın en ağır depremi” başlığıyla verdiği haberinde kış koşulların­ın, kurtarma ekiplerine ve hayatta kalanlara zor anlar yaşattığın­a işaret etti.

■ Corriere della Sera, “Depremler sonrası kıyamet” manşetini atarken,

7.7 büyüklüğün­deki ilk sarsıntını­n, Amatrice depreminde­n 1000 kat daha büyük olduğu belirtildi.

■ La Repubblica gazetesi de benzer bir manşetle “Deprem ve Kıyamet” ile okuyucular­ına Türkiye’deki doğal afeti aktardı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye