Sabah

BU KEZ MADENDE DEĞİL ENKAZDA UMUT OLDULAR

-

Asrın felaketind­e, AFAD koordinasy­onunda deprem bölgesinde görev yapan aramakurta­rma ekipleri adeta destan yazıyor. Şimdiye kadar binlerce canı kurtaran ekiplerin mücadelesi umutları artırıyor Zonguldak’tan Adıyaman’a gelen madenciler de o kahramanla­rdan... Madenciler, riskli bulunan bir enkazda, tıpkı madende yaptıkları gibi tünel açıp 17 yaşındaki Gülsüm’ü kurtardı

Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanma­raş merkezli art arda 7.7 ve 7.6’lık iki depremin ardından 10 ilde yaşanan felaketin yaralarını devlet ve millet el ele vererek sararken, binlerce enkazdaki arama-kurtarma çalışmalar­ı tüm hızıyla sürüyor. AFAD’ın koordinasy­onunda yerel ve ulusararas­ı arama kurtarma ekiplerind­en oluşan yaklaşık 30 bin kahraman, can kurtarmaya devam ediyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı Zonguldak ve Amasra işletmeler­inden bölgeye giden 1252 maden işçisi de, depremin vurduğu ilerde gece gündüz demeden hayat kurtarmaya çalışıyor. Madenciler, riskli bulunan enkazlara tıpkı madende yaptıkları gibi tünel açarak enkaz altına kalanları kurtarıyor.

KORELİ EKİP GİREMEDİ

Adıyaman’da görev yapan madenciler, Atatürk Bulvarı Bereket Apartmanı’ndan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Gülsüm Yeşilkaya’yı 90 saat sonra enkazdan kurtarmayı başardı. Ekip başı Sinan Durdu önderliğin­deki ekip binanın bodrum katında ses gelmesi üzerine enkaza yöneldi. Güney Koreli arama kurtarma ekiplerini­n riskli bulması nedeniyle girmediği enkaza ekip girdi. Ekip ‘domuz damı’ diye tabir edilen yöntemle tünel açtı. Yapılan çalışmayla 90 saat sonunda Gülsüm Yerlikaya enkazdan sağ olarak çıktı. Genç kızın enkazdan sağ olarak çıkarılmas­ı ailesine sevinç, kurtarma ekipleri için umut oldu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye