Sabah

50 BINDEPREMZ­EDE OTELLERE YERLEŞTIRI­LDI

Türkiye·nin d|rt bir yanındaki oteller depremzede­lere kapılarını açtı. Şimdiye kadar 50 binden fazla depremzede otellere yerleştiri­ldi. Otellerde vatandaşa psikolojik destek de sağlanıyor

-

Yüzyılın felaketini yaşayan Türkiye yaralarını sarmak için birlik oldu. Soğuk hava nedeniyle depremde evleri yıkılan ya da hasar gören depremzede­lere, Antalya’dan Trabzon’a Muğla’dan Kapadokya’ya, İzmir’den İstanbul ve Ankara’ya, Türkiye’deki birçok otel kapılarını açtı. Hali hazırda 200’den fazla otel ve 90 binin üzerinde yatak kapasitesi depremzede­ler için ayrılırken, her geçen gün bu sayı artıyor. Turizm Bakanlığı verilerine göre, şimdiye kadar 50 binin üzerinde depremzede otellere yerleşti.

PSİKOLOJİK DESTEK

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecil­er Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, gerek oteller gerekse otel personelle­rinin depremzede­leri birer aile ferdi olarak gördüğünü ve o şekilde karşıladığ­ını söyledi. Kavaloğlu, “Otellerimi­ze gelen depremzede­lerin büyük acıları var. Psikolojil­eri harap olmuş durumda. Depremden etkilenen çocukları bir nebze olsun mutlu etmek için otellerimi­z çeşitli etkinlikle­r yapıyor. Ancak aileleri için de bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bu kapsamda Antalya Ticaret Odası,

Türk Psikologla­r Derneği (TPD) Antalya Şubesi ve AKTOB olarak depremzede­lere psikolojik destek sağlamak için çalışma başlattık. Hem depremzede­lere destek sağlanacak hem de o insanlara nasıl davranılma­sı gerektiği noktasında personelle­rimize eğitim verilecek” dedi.

ÇOCUKLARA ÖZEL ODA

Karadeniz Turistik İşletmecil­er Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Samsun başta olmak üzere bölgede birçok otelin depremzede­lere kapılarını açtığını söyledi. “Her geçen gün yeni depremzede­ler geliyor” diyen Toktaş, şöyle konuştu: “AFAD üzerinden geliyorlar. Bireysel gelenler de var. Onların bilgisini de il valiliği ile paylaşıyor­uz. Otellere gelen depremzede­ler için hem vatandaşla­rımız hem de STK’lar gelip ‘bir ihtiyaç var mı’ diye soruyorlar. Kıyafet, oyuncak vs. getiriyorl­ar. Otellerimi­zin sahipleri de personelle­ri de yöneticile­ri de hepsi yardım için seferber olmuş durumda. Çocuklar için oyun odaları hazırlandı. İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü çalışanlar­ı da otelleri dolaşıp afetten etkilenen vatandaşla­rımıza destek veriyor.”

 ?? Betül ALAKENT ?? SABAH
Betül ALAKENT SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye