Sabah

KAHRAMANMA­RAŞ

-

merkezli depremler sonrası hırsızlık ve yağma olaylarına ilişkin yürütülen soruşturma­lar kapsamında, 8 ilde 48 kişi tutuklandı.

Bayrampaşa’da depremzede­ler toplanan yardımlar çalındı. Çalınma anı güvenlik kameraları ile kayıt altına alınırken yardım çuvalların­ı üç defa çalanların aynı kişiler olduğu belirtildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Hatay’da hasarlı binalardan hırsızlık yapan ve yardım malzemeler­ine el koyan 42 şüpheli yakalandı. Bu kişilerden 11 bin dolar, 70 bin lira, 20 cep telefonu, 8 bilgisayar, 5 beyaz eşya, 6 tabanca, 3 av tüfeği, ziynet eşyası ve farklı kişilere ait banka kartları ile bir çiftlikte tutulan 6 TIR gıda malzemesi ele geçirildi.

Kahramanma­raş’ın Elbistan ilçesinde kendilerin­i depremzede olarak tanıtıp, dağıtılan yardım malzemeler­ini topladıkla­rı öne sürülen 2 şüpheli Sivas’ta tutuklandı.

Osmaniye’de boşaltılan evlerden banka kartları, banka hesap cüzdanı, kadın kıyafeti, banyo havlusu, güneşlik perde ve pasaport çalan 2 kişi yakalandı.

Hatay’daki depremde yıkılan evinin enkazında hayatını kaybeden E.S.’nin, kredi kartlarını çalıp, bin liralık alışveriş yapan Mustafa B. (22), Adana’da devriye görevi yürüten polis ekiplerinc­e yakalandı. Üzerinde çalıntı 3 kredi kartı ele geçirilirk­en, suçunu itiraf eden Mustafa B. tutuklandı.

Hatay’da deprem nedeniyle boşaltılan evlerden hırsızlık yapan 3 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Şahinbey ilçesinde yaşayan Nedim A.’yı telefonla arayıp yardım bahanesiyl­e banka hesap bilgilerin­i ele geçirip hesabını boşaltan 6 şüpheli İstanbul’da yakalandı.

Hatay’da kendisini Türkmen Derneği başkanı olarak tanıtan bir kişi, Hakkâri Yüksekova’dan depremzede­ler için gelen yardım TIR’larını durdurarak kendi deposuna götürdüğü ortaya çıktı. 5 milyon liralık yardım malzemesin­i deposuna götürdüğü ileri sürülen zanlı suçüstü yakalandı. Mustafa Kaya- Yunus Emre KAVAK-Ziya RAMOĞLU / 6ABA+

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye