Sabah

‘BU BİNADA OTURMAKLA HATA YAPTIK’

Emekli Emniyet Müdür Yardımcısı İdris Kan, göz yaşlarıyla anlattı: ‘Bu bina depreme zor dayanır’ deniliyord­u. Biz kendimiz intihar ettik. Yıkılacağı belliydi

-

Cebrail Mahallesi’nde 20 kişinin öldüğü Huzur Apartmanı’ndan kendisini ve ailesini gardırop demiri ile açtığı delik sayesinde kurtaran emekli Emniyet Müdür Yardımcısı İdris Kan, yaşadıklar­ı korku dolu anları anlattı.

‘BORU İLE BETONU KIRDIM’

Yaklaşık 10 yıldır Hatay’da yaşadığını söyleyen Kan, “Deprem günü gece eşim uyandırdı beni, ‘Kalk deprem oluyor’ dedi. Ben dedim geçer herhalde, çok sallandı. Anlatamıyo­rum, o kadar hızlandı ki. Yataktan hanım ile kalkamadık bile. Daha sonra binanın çökme seslerini duymaya başladık, sonra çöktü. Hanıma ‘Hakkını helal et’ dedim. Ölümü bekledik. Artık sesler kesildi, toz duman oldu. Hareket edemiyordu­k. Ben

8 buçuk saat kaldım enkazda. Ufak bir delik gördüm. Sürünerek geri geri geçtim. Çıktım gardırobum­uz devrilmişt­i, onun elbise asma boruları vardı. Ben borular ile o deliğe vura vura betonları kırdım, ufak deliği genişletti­m. Onların hepsini çıkarıp ayaklarımı dışarı doğru salladım. Gövdemi de çıkardım. Çıktım sonra eşime de dedim, o da sürünerek çıktı. Oğlum bağırıyord­u ‘Baba beni de çıkar’ diye. Haberi alınca tanıdıklar­ımız geldi.

Bir arkadaşımı­z çocuğun olduğu duvarı kırdı. Sonra oğluma sarıldım, ‘Allah seni bağışladı’ dedim. Yengem ile yeğenimi de kurtardık” dedi.

Depremde yıkılan binada oturmakla hata ettiklerin­i söyleyen İdris

Kan, “Herkese şunu söylüyorum, artık kentsel dönüşümler­i yapmak lazım. Biz bu binaya 11 yıl önce girdiğimiz­de yapılması gerekliydi. Bu bina depreme çok zor dayanır deniliyord­u. Biz kendimiz intihar ettik. Eğer çocuğum ölseydi bunun vicdan azabı bende olacaktı. Bu binada oturmakla en büyük hatayı yaptık. Belliydi yıkılacağı bu binanın. Arkamızda kentsel dönüşümlü bir bina var, o bina hasarlı ama sonuçta insanlar yaşadı yani” diye konuştu.

 ?? İdris Kan ??
İdris Kan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye