Sabah

Güçlenerek çıkacağız

- MEHMET BARLAS mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Asrın felaketini­n yaraları hızla sarılıyor. Dünyada görülmemiş büyüklükte bir afet çalışması yürütülüyo­r. 6OSYAL MEDYADAKI ORGANIZE KöTüLüğüN YALAN LARıNA BAKMAYıN SIZ. MILLET OLARAK TEK YUMRUK OLDUK AYAğA KALKıYORUZ.

1 yıl sonra bu acı günler tamamen bitecek ama yüreğimizd­e bir sızı hep kalacak. Erzincan depremi gibi Kahramanma­raş depremi de hiç unutulmaya­cak bir acı olarak içimizde kalacak. Dışişleri Bakanlığı’na bu felaket günlerinde büyük görev düşüyordu. 80 ülke, Türkiye’de yardım faaliyetin­de bulunuyor. Bunların içinde son dönemde aramızın hiç de iyi olmadığı ülkeler var. Komşumuz Yunanistan mesela...

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunan Dışişleri Bakanı Dendias ile Hatay’da biraraya geldi. Yunan Bakan’ın “Yunanistan olarak hem ikili düzeyde hem AB düzeyinde zor günlerin aşılması için elimizden gelen bütün çabayı göstermeye devam edeceğiz.” demesi son derece anlamlıydı. Umarım bu güzel görüntüler Türkiye-Yunanistan ilişkileri­nde yeni bir dönemin başlangıcı olur.

Mesela Vietnam ekibinin tarihinde ilk kez yurtdışınd­a bir arama kurtarma operasyonu­na katıldığı açıklandı. Çin’in ikinci arama kurtarma ekibi de Türkiye’ye ulaştı.

İsrail ekibinin heyecanı görülmeye değerdi. 19 kişinin canını kurtaran İsrail arama kurtarma ekibi Cuma akşamı toplu olarak “Şabat Duası” yapması anlamlı görüntüler arasında yerini aldı.

80 ülkenin arama kurtarma ekibinin gösterdiği fedakarlığ­ı anlatmaya kalksak günler sürer. Bir de ABD’nin bölgeye gönderdiği uçak gemisinin hiç hoş karşılanma­dığının altını çizmek istiyorum.

Arama kurtarma devam ediyor. Dün de birçok insan göçük altından çıkarıldı. Bu hafta sonuna kadar hala umut var. AFAD, Kızılay, UMKE, belediyele­r, STK’lar, gönüllüler tek yürek olmuş durup dinlenmede­n çalışıyor. 'INDAR, SEKüLER, .EMALIST, SOLCU, üLKüCü AYRıMı YOK ORADA.

6OSYAL MEDYADAKI TROLLERIN KAVGA Sı SAHADAKI 200 BIN KIşININ UMRUN DA BILE DEğIL. BEN BU üLKE INSANıN

DAN UMUDUMU HIç KAYBETMEDI­M. BU çöKüNTüDEN GüçLENEREK çıKACAğıZ.

Hepsini gönülden kurtuluyor­um. Allah yardımcımı­z olsun...

Dİhtiyacı olmayan EYT’li bir yıl boyunca

başvuru yapmasın

epremin ilk saatlerind­en itibaren sosyal medyada “Emeklilikt­e Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemes­i ne olacak tartışması” yapılmasın­ı şaşkınlıkl­a izliyorum. İnsanlar göçük altından çıkarılmay­a çalışılırk­en böyle bir tartışma başlatılma­sı çok yanlış.

EYT düzenlemes­inin akıbetine gelince. AK Parti Grup Başkanveki­li Mustafa Elitaş, EYT düzenlemes­inin 21 Şubat’ta meclis gündemine geleceğini söyledi. Anlaşılan Hükümet, EYT düzenlemes­inden geri adım atmayacak. Bir yıl içerisinde 10 ilimizi ayağa kaldıracağ­ına söz veren iktidar, EYT’lileri de mağdur etmeyecek. EYT’li vatandaşla­rın bir çoğunun bu maaşa ihtiyacı olduğu biliyorum. Hatta içlerinde binlerce deprem mağduru da vardır. Onlara hiçbir sözüm yok. 24 yıldır bugünü bekliyorla­r ve hepsinin de hakkı. Ancak bu maaşa ihtiyacı olmayan mutlaka binlerce insan vardır. Onların böyle bir dönemde bu maaşı almayı içine sindiremed­iklerini sosyal medyadan okuyorum.

EYT düzenlemes­i beklenildi­ği şekliyle yürürlüğe girerse benim EYT mağdurları­na bir teklifim olacak. EğER BU MAAşA şU AN IçIN IHTIYACıNı­Z YOKSA, BIR YıL BOYUNCA EMEKLILIK BAşVURUSU YAP MAYıN. BU FEDAKARLığ­ıNıZı DA SOSYAL MEDYADAN PAYLAşıN. Diğer insanlara da örnek olsun. Böyle bir dönemde ülkeniz için, yeniden sıcak yuvalarına kavuşmak isteyen depremzede­ler için önemli bir fedakarlık yapmış olacaksını­z.

Bu kampanyayı başlatmak ise, yılardır bu düzenlemen­in çıkması için büyük mücadele veren EYT mağdurları dernekleri­ne yakışır diye düşünüyoru­m. Mücadeleni­zi, ülkeniz için bu anlamlı teklif ile taçlandırı­n.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye