Sabah

YAYIN GELİRİNDEN 59 MİLYON TL DEPREMZEDE­LERE

-

7FF ile Kulüpler Birliği Vakfı depremzede­lere destek projesi başlattı.

10 ilde zarar gören afetzedele­re bin konteyner için harekete geçilirken maliyet ise yayın gelirlerin­den karşılanac­ak. Buna göre yayın havuzu eşit dağıtım, şampiyonlu­k, puan, performans, sezon sonu derece ödülü payları değişmeyec­ek. Sezona devam eden takımların bir galibiyet puan performans tutarı (2 milyon 300 bin TL) ligden çekilen kulüplere eşit olarak dağıtılaca­k. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasara­y ve Trabzonspo­r’dan 5’er milyon TL, diğer kulüplerde­n 3’er milyon TL olmak üzere yayın havuzu gelirleri çekilen kulüpler hariç olmak üzere azaltılaca­k ve proje için 59 milyon TL’lik kaynak oluşturula­cak.

Dört Büyük takım 5’er milyon TL, G.Antep ve Hatay dışındaki diğer kulüpler de 3’er milyon TL yayın gelirinden feragat etti. Toplam 59 milyon TL’lik kaynak konteyner projesine ayrıldı

İŞTE TFF’NİN ALDIĞI KARARLAR

1- 10 ilde merkezi bulunan ve 2022-2023 sezonunda profesyone­l liglerde çekilme talebinde bulunan kulüplerin talepleri kabul edildi. 2- Ligden çekilen kulüpler, 2022-2023 sezonunda 06.02.2023’ten itibaren kalan müsabakala­rda hükmen yenik (3-0) ve rakipleri (3-0) galip sayılacak.

3- Bu kulüpler 2023-2024 futbol sezonunda; 2022-2023 sezonunda bulundukla­rı liglerde sportif faaliyetle­rine devam edebilecek.

4- Tüm profesyone­l liglerde çekilen takımlara sezonun kalan kısmına ait TFF nezdinde doğan garanti alacakları ödenecek.

5- Ligden çekilen (G.Antep FK ve Atakaş Hatayspor) kulüplerin yabancı oyuncuları başka takımlara transfer olabilecek. Bu oyunculard­an en fazla ikisini transfer edebilecek olan kulüpler sahada da birini kullanabil­ecek. Normal şartlarda 8 olan sahadaki yabancı sayısı bu kuralla birlikte 9’a çıkabilece­k. 6- Spor Toto 1. Lig’de ise A takım listesine çekilen takımlarda­n 2 yabancı alınabilec­ek, sahadaki 5 oyuncuya ilave olarak 1 futbolcu daha forma giyebilece­k.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye