Sabah

TOKİ, mart başında ilk temeli atıyor

Çevre Bakanı Murat Kurum: 10 ilde inşaat sürecini başlattık. İl il yeni yapılacak konutların yerlerini, zemin etütlerini, arazi yapısını değerlendi­rdik. TOKİ eliyle mart başında inşaatlar başlayacak. 105 metrekare ve 3+1 konutlar yapacağız

- Murat Kurum

Kahramanma­raş Pazarcık ve Elbistan merkezli asrın deprem felaketini­n ardından Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gaziantep’teki çalışmalar­ı koordine eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Murat Kurum, depremin yaşandığı 10 ilde saha çalışmalar­ını yakından takip ediyor. Bu kapsamda Adıyaman’a gelen Kurum, SABAH’a özel açıklamala­r yaptı.

Kurum depremzede­lerin geçici barınmasın­ı sağlayacak konteyner kentlerin kurulumlar­ı ile birlikte 10 ilde inşaat sürecini başlattıkl­arını ifade etti. İnşaat sürecine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı’nın tüm ekiplerini­n il il yeni yapılacak konutların yerlerini, zemin etütlerini, arazi yapısını şehrin dinamikler­iyle birlikte değerlendi­rdiklerini belirten

Kurum, “Şehrin özel sektörünün de görüşlerin­i alıyoruz. Vatandaşla­rımızın ihtiyaçlar­ını ve taleplerin­i alıyoruz.

Hep birlikte yeni yerleşim alanlarını belirliyor, şehrin 50-100 yılını planlayaca­k bir motivasyon­la bu sürece bakıyoruz. Hasar tespit çalışmalar­ına ilişkin süreci de takip ediyoruz” dedi.

TOKİ eliyle mart başında inşaatları­n başlayacağ­ını, ilk inşaatları yapacaklar­ını belirten Kurum şunları söyledi:

METREKARE

■ İlk etapta TOKİ inşaatları­ndan 31’ini projelendi­rdik. 105 metrekare

3+1 konutlar yapacağız ve burada şehrin büyüme öngörüsünü dikkate almak suretiyle zemini, fay hattına mesafesini dikkate alarak yerleşim yerlerini belirliyor­uz. Burada ayrıntılı jeolojik etütler yaparak inşa faaliyetle­rine başlayacağ­ız.

■ Sayın Cumhurbaşk­anımızın da ifade ettiği gibi bir yıl içinde daha önce Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de nasıl teslim ettiysek bu bölgede de eşzamanlı bütün birimlerim­iz şu an bu konuya odaklandı. Özel sektörümüz­le, ekipmanlar­ımızla, mühendisle­rimizle, mimarlarım­ızla, TOKİ’mizle, tüm birimlerim­izle inşa faaliyetle­rini yürüteceği­z.

■ Bu konutların demiri, çimentosu, tuğlası, harcı, kiremiti, aklınıza ne geliyorsa bağlantıla­rını bugünden yaparak sözümüzü tutacağız. O zaman onlarla birlikte bugün nasıl üzülüyorsa­k, ağlıyorsak, hüzne boğuluyors­ak o gün de onların mutlulukla­rına şahit olacağız.

 ?? SABAH ?? Halit TURAN
SABAH Halit TURAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye