Sabah

ASRIN DAYAN

Türkiye, KKTC ve Azerbaycan’dan ulusal ve uluslarara­sı 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyl­a yapılan “Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını’nda 85 milyon kenetlendi Yediden yetmişe herkes iyilik yarışına girdi. Yaraları sarmak için herkes gücü ni

-

Ülkemizi yasa boğan son yüzyılın en büyük deprem felaketini­n yaralarını sarmak için Türkiye tek yürek oldu.

Başta Kahramanma­raş ve Hatay olmak üzere Adıyaman, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis’i etkileyen depremleri­n yıkıcı sonuçların­ı yaşayan vatandaşla­rımız için Türkiye’nin tek yürek olduğu canlı yayın tüm kanallarda aynı anda ekranlara geldi.

BÜYÜK SEFERBERLI­K

Türkiye, KKTC ve Azerbaycan’dan ulusal ve uluslarara­sı 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyl­a yapılan “Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını’nda Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şikel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu, Didem Arslan Yılmaz moderatörl­üğünde yapılan ortak yayında sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri depremzede­lere destek oldu.

AFAD VE KIZILAY’A

“Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyası­nda sevilen dizi ve program yüzlerinin topladığı yardımlar AFAD ve Kızılay’a bağışlandı. Programa bağlanan işadamları, vatandaşla­r iyilik yarışına girdi. Yaraları sarmak için herkes seferber oldu. Doğusu, batısıyla, kuzeyi, güneyiyle yediden yetmişe herkes “Hepimiz Türkiye’yiz” mesajı verdi. Bu toprakları vatan haline getiren birlik ve beraberlik ruhunu herkese gösterdi.

Türkiye’nin dört büyük kulübü olan Galatasara­y, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspo­r’un başkanları ve ünlü futbolcula­r canlı yayının yapıldığı stüdyoya gelerek kampanyaya destek verdi. Canlı yayına telefonla bağlanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, İyi Parti lideri Meral Akşener ve Deva Partisi lideri Ali Babacan birer maaşlarını bağışladı.

ANLAMLI DESTEKLER

Kimi bir SMS yollayarak depremzede­lere 50 TL’lik katkı sağladı, kimi evini bağışladı, kimi maaşını... Çocuklar kumbaralar­ında biriktirdi­kleri harçlıklar­ını depremzede kardeşleri için gönderdi. Simitçi bir günlük hasılatını, bir öğrenci 500 lira harçlığını yolladı. Bir çiftçi 89 bin liralık tarım desteğini deprem bölgesine iletilmesi için AFAD ve Kızılay’a bağışladı. Dün gece Saat 23.30 itibarıyla toplanan bağışlar 106 milyar TL oldu. Vatandaşla­rın yolladığı SMS sayısı ise 6 milyon 365 bine ulaştı.

 ?? ??
 ?? ?? Huzeyfe ATICI
SABAH
Huzeyfe ATICI SABAH
 ?? ?? Emir SOMER
SABAH
Emir SOMER SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye