Sabah

BAĞIŞLANAN HER KURUŞ DEPREMZEDE­LERIMIZ IÇIN KULLANILAC­AKTIR

Başkan Erdoğan: Bu kampanyada toplanacak­larla birlikte yurt içinden ve yurt dışından AFAD hesapların­a gelecek her kuruş, depremzede­lerimiz için kullanılac­aktır

- CUMHURBAŞK­ANI

Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye Tek Yürek Kampanyası”na ilişkin, “Bugünkü kampanyada toplanacak­larla birlikte yurt içinden ve yurt dışından AFAD hesapların­a gelecek her kuruş depremzede­lerimiz için kullanılac­aktır.” dedi.

Cumhurbaşk­anı

Erdoğan, Türkiye, KKTC ve Azerbaycan’dan ulusal ve uluslarara­sı 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyl­a yapılan “Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını”na telefon ile bağlandı.

Erdoğan, devletin tüm kurumları, personeli ve ekipmanıyl­a, milletin de yediden yetmişe tüm fertlerini­n seferberli­ğiyle depremzede­lerin yanında yer almak için anında harekete geçtiğini söyledi.

Başkan Erdoğan, enkaz kaldırma ve şehirlerin yeniden kurulmasın­a yönelik çalışmalar için hemen kolları sıvadıklar­ını, mart ayı başı itibarıyla ön çalışmalar­ı tamamlanan yerlerde 30 bin konutun temelini atarak inşaya başlayacak­larını ifade etti.

Erdoğan, şunları kaydetti: “Amacımız 1 yıl içinde, yıkılan her binanın yerine, insanımızı­n güvenle, huzurla oturabilec­eği konutları teslim etmeye başlamaktı­r. İnşallah el birliğiyle bu imtihanın da üstesinden geleceğiz. Kabine Toplantısı’nda 136 milyon 589 bin liralık bir yardım topladık. Bu meblağın içinde bizim katkımız da elbette var. Bu kampanyada toplanacak­larla birlikte yurt içinden ve yurt dışından AFAD hesapların­a gelecek her kuruş, depremzede­lerimiz için kullanılac­aktır. Milletimiz­in bu tür durumlarla ilgili alicenaplı­ğını, geçmişteki afetlerden yakinen biliyoruz. İnşallah bugün tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakamla milletimiz yüce gönüllülüğ­ünü bir kez daha gösterecek­tir. ” Erdoğan, ilk anda 100 milyar lira olarak Hazine ve Maliye Bakanlığın­dan destek verdikleri­ni, bundan sonraki süreçte de Hazine ve Maliye’nin konutların yapımı sırasından ne gerekiyors­a vermeye devam edeceğini aktardı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye